ТРИ ХЕЛИКОПТЕРА КРЕЋУ У ГАШЕЊЕ ПОЖАРА Вучић: Штета у "Слободи" између 1,5 и два милиона евра

Novosti online

04. 06. 2021. у 13:30

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је да су три хеликоптера кренула у гашење пожара, након експлозије у чачанској фабрици "Слобода", те да се очекује да већ од понедељка та компанија у потпуности настави свој рад.

ТРИ ХЕЛИКОПТЕРА КРЕЋУ У ГАШЕЊЕ ПОЖАРА Вучић: Штета у Слободи између 1,5 и два милиона евра

Foto: Твитер

Вучић је данашње обраћање почео вешћу о несрећи у "Слободи", и истакао да прелиминарне процене показују да је штета између 1,5 и два милиона евра.

- Три хеликоптера крећу у гашење пожара и очекујемо да се операција успешно оконча и да се већ од понедељка у потпуности настави производња у погонима чачанске ''Слободе'' - рекао је Вучић.

Он је приметио да се такве ствари дешавају, али да је важно да и мере заштите на раду и обезбеђење буду на неупоредиво вишем нивоу, како би се обезбедила сигурност запосленима у фабрици, у магацинима, као и становништву у околини тих објеката.

- То је, без озбира на огромну пажњу и на готово невероватне размере експлозије, ипак подношљива штета и верујем да ће ''Слобода'' са успехом наставити свој рад у будућности - рекао је Вучић.

У чачанској фабрици наменске индустрије "Слобода" јутрос нешто пре два часа дошло је до серије детонација, али у несрећи није било повређених.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 21. МАЈ: Сунце и киша, топло до 33 степена, поподне могући пљускови