Перутнина Птуј Топико отворила најмодерније фарме за узгој пилића у овом делу Европе

Промо

04. 06. 2021. у 16:00

УЛАЗАК новог стратешког власника у Перутнина Птуј Групу, лидера у производњи и преради пилећег меса и производа у Југоисточној Европи, доноси обимна улагања у све земље у којима је ПП успоставила вертикално интегрисану производњу.

Перутнина Птуј Топико отворила најмодерније фарме за узгој пилића у овом делу Европе

Фото: Промо

Једна од највећих актуелних инвестиција је управо у Србији и ради се о изградњи седам нових, савремених фарми за узгој товних пилића у Бачкој Тополи којима ће управљати домаћа компанија Перутнина Птуј Топико. Нове фарме су изграђене са циљем свеобухватног управљања производним ланцем „од поља до стола“ као и непрекинутог снабдевања тржишта и учвршћивања лидерске позиције. У првој фази у изградњу комплекса је уложено преко 4,5 милиона евра а почетак експолатације омогућиће ангажовање више од 30 новозапослених. Објекти су грађени у складу са строгим светским грађевинским и еколошким стандардима и опремљени су модерном технологијом која омогућава ефикасан, сигуран и хуман узгој пилића. Капацитет прве фазе је два милиона пилића годишње.

Фото: Промо

 

Нове фарме за узгој пилића опремљене су најсавременијим системима за исхрану и омогућавају потпуну биолошку безбедност животиња. Праћење свих кључних параметара на оваквим фармама је прецизно и континуирано путем потпуно аутоматизованих система. Такве фарме имају софистицирану технологију за праћење прираста и конверзије животиња као и температуре и влажности ваздуха у сваком појединачном објекту. Постоје и ефикасни алармни системи који омогућавају најбржу могућу реакцију.

Фото: Промо

 

Отварање седам нових објеката је иначе само почетак инвестиционог циклуса који подразумева отварање додатних, вишеструко већих товних капацитета на територији Бачке Тополе. У наредном периоду већ је договорена градња још два комплекса са укупно 14 објеката. Поред тога, гради се и  најсавременији погон за пречишћавање отпадних вода а извршиће се и потпуна реконструкција кланице као и погона за производњу месних прерађевина. Инвестиције су отпочете након преузимања словеначке ПП Групе којој Перутнина Птуј Топико припада од стране МХП Групе, једног од водећих светских прехрамбених концерна и најуспешнијег европског произвођача пилећег меса. Фокус будућих инвестиција управо је планиран на територији Републике Србије чиме је препознат потенцијал домаћег тржишта као и могућност да управо у нашој земљи буде један од најзначајнијих центара за производњу и прераду живинског меса у овом делу Европе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)