НА ИНИЦИЈАТИВУ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Обезбеђен новац за лечење малог Гаврила!

Novosti online

24. 05. 2021. у 12:00

МИНИСТАРСТВО здравља обавестило је јавност да су након јутрошњег разговора председника Републике Србије са представницима Министарства здравља, обезбеђена недостајућа средства за лечење малог Гаврила који болује од спиналне мишићне атрофије.

НА ИНИЦИЈАТИВУ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Обезбеђен новац за лечење малог Гаврила!

Фото: Принтскрин

Средства ће бити на располагању породици одмах, како би се малолетни Гаврило Ђурђевић што пре упутио на лечење.


Осуђеници у КПЗ Ћуприја издвојили новац за Гаврила

После запослених и лица лишених слободе у  ОЗ Крагујевац и КПЗ Ниш и осуђеници у КПЗ Ћуприја помажу излечење малог Гаврила Ђурђевића

Осуђена лица у Казнено-поправном заводу Ћуприја одлучила су да издвоје новац за лечење осмомесечног Гаврила Ђурђевића, пошто су ову хуманитарну акцију претходно помогли запослени и лица лишена слободе у Окружном затвору Крагујевац и Казнено-поправном заводу Ниш.

У овом заводу је 76 осуђеника, што је скоро 70 одсто лица од укупног броја, донирало нешто више од 46.000 динара за излечење дечака коме је потребно што пре 2,5 милиона евра за оздрављење како би добио неопходну терапију у иностранству.

Новац са депозита осуђених лица у КПЗ Ћуприја биће данас пребачен на рачун за лечење малишана из Крагујевца.

Своју хуманост је показало и 670 осуђеника у КПЗ Ниш кад су током Ускрса прикупили скоро 300.000 динара за малог Гаврила и тако се придружили запосленима и притвореним лицима у ОЗ Крагујевац који су раније донирали 80.000 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (24)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НЕДЕЉУ, 29. МАЈ: Велике количине падавина  на истоку и југу земље