ФЕЉТОН - ДРОГА ИЗ ПАКИСТАНА ЛЕТИ ПРЕКО МОСКВЕ ЗА ЊУЈОРК: Иза сваке заплењене количине наркотика је низ бесаних ноћи и напорних операција

Приредила и превела : Вера Хорват/Пише: Андреј Сахаров

19. 06. 2024. у 18:00

СКРИВЕНИ тајни рат нарко-мафије против огромних маса светског становништва није мање опасан од нуклеарног рата.

ФЕЉТОН - ДРОГА ИЗ ПАКИСТАНА ЛЕТИ ПРЕКО МОСКВЕ ЗА ЊУЈОРК: Иза сваке заплењене количине наркотика је низ бесаних ноћи и напорних операција

РАСКРСНИЦА Московски међународни аеродором Шереметјево, Фото Википедија

На први поглед ово поређење изгледа парадоксално, али, у ствари, степен уништавања становништва на овај начин је још већи него после нуклеар- не експлозије која би могла да погоди неки велики град или део територије. Наркоманија обухвата читаво светско становништво. При том су размере глобалног уништавања споља неухватљиве и невидљиве, све се дешава испод жита, неприметно.

Претња је посебно велика за становништво цивилизованих земаља, међу њима и Русије. 

Због тога је борба руских специјалних служби са нарко- мафијом - борба за живот и судбине хиљаде младих људи, борба за будућност Русије. Иза сваке заплењене количине наркотика је низ бесаних ноћи и напорних операција у борби са нарко-мафијом...

Пуковник Јермаков би могао да исприча много детективских прича из своје оперативне праксе. Испричаћемо једну, која не припада највећим, грандиозним операцијама, у њој нема ни јурњаве ни хапшења, али представља пример борбе са нарко-дилерима.

На престоничном аеродрому Шереметјево-2 навикнути су на разноразне људе. Има ту свакаквих: и пословних људи, и кочоперних политичара, и екстравагантних уметника, и саблажњивих проститутки које без зазора зарађују на клијентима који овамо долазе. Свако овде има своју улогу...Зато је појава двеју америчких проститутки које су долетеле линијом број 30 авио-компаније Делта из Њујорка, на аеродрому прошла незапажено. Прелепе Американке никуда нису журиле, забављајући се по аеродромским салама и ресторанима. Чинило се да траже богате клијенте.

НА ПИСТИ Шереметјева-2, у 23 сата и 55 минута,  се приземљио један други авион, пакистанске авио-компаније из Карачија. Путнике са лета сачекивали су познаници, пријатељи и представници компанија и фирми. Овим летом у Москву су стигла и два млада Пакистанца - Абдул Саид и Ибрахим Бек. Нико их није чекао у сали за пријем.  Одмах су се лифтом попели на други спрат и завирили у један од ресторанчића где су време проводиле већ познате нам мулаткиње. Њихови магични погледи иза барског пулта одмах су привукли пажњу Пакистанаца. Догодило се, за такве случајеве уобичајено, познанство: девојке су нашле своје клијенте. Споља гледано, све је било обично и пристојно и није изазивало никакво подозрење.

После договора, мулаткиње су повеле своје клијенте, али не у хотелску собу, како је било логично очекивати, већ у салу за одласке. Американке су стале у ред за лет на линији Москва-Њујорк. Тако необично понашање Американки у бучној гомили путника остало је, наравно, непримећено. Кога брига за то што су две проститутке прелетеле океан да би се после четири сата вратиле натраг не испразнивши џепове ниједном богаташу? Кога брига?!

То су мислиле и мулаткиње које су долетеле у Москву... Али, погрешили су: Американке су већ од момента појављивања на аеродрому биле пажљиво праћене. Неколико дана пре него што су стигле на Шереметјево-2, ФСБ Русије добила је тајни телеграм из Агенције за борбу са наркотицима САД: „ Молимо да се да се фиксира приспеће на Шереметјево-2, летом број 30 авио-компаније Делта, грађанки САД  Били Клинсон и Монике Ливске, Молимо да се установе њихове могуће везе са предајом наркотика у Русији. Физички опис: мулаткиње, старост 25 година, професионалне проституке. Специјализују се и за преношење одређених количина наркотика. Особени знаци: сексуални поглед смртоносан. Могућа веза са пакистанским нарко-трговцима“.

ТАКВА карактеристика била је више него довољна да се фиксира њихов долазак на Шереметјево-2. У прво време оперативцима се чинило да су операцију у вези са нарко-трговцима припремали дилетанти: како је могуће да се као курири пошаљу тако упадљиве девојке. По свим прихваћеним канонима специјалних служби, операције за везу треба да обавља неприметни, безлични човек, који се ни по чему не издваја из гомиле. Али свака класична схема трпи измене. И, како је показао даљи ток догађаја, ова тактика је имала пуно оправдање. То се најбоље показало у време прегледа пртљага. Док су кофери Американки пролазили специјалну контролу, оператер није гледао у екран монитора, него  у очи мулаткиња. Поглед им је стварно био смртоносан. Америчке колеге нису погрешиле у својој карактеристици.

Али догађаји се нису развијали по стандардима... Време је протицало, а Американке се нису журиле да напусте аеродром. Одједном - тај неочекивани сусрет са Пакистанцима.

Наравно, овде су многе ствари биле сумњиве. Али догађаји су се развијали толико брзо да се није могло све одједном схватити. Сад су се Американке већ припремале за одлазак и прилазиле царинском контролном пулту. Најчудније је било то што су им се у рукама, изненада, нашли велики сиви кофери. Откуд сад они? Ко им их је дао? У гужви се не може све прецизно регистровати. Уосталом, сада је све јасно, то су кофери Пакистанаца. То су они муњевито и неприметно предали Американкама свој драгоцени терет.

СПОЉА гледано, све је изгледало уобичајено: мушкарци су понели ствари очаравајучим женама. И ево - ти замашни кофери већ су се видели на екрану монитора. А ево и тренутка у коме је прорадио смртоносни сексуални поглед мулаткиња: оператер, заборавивши осећање дужности, није чак ни погледао на екран, мада су се на њему прилично јасно очитавале силуете чудних пакетића, распоређених између козметике и женског рубља.

Ручни пртљаг је очигледно захтевао претрагу, али су кофери већ прошли контролу.

Наравно, још није касно, још се све може зауставити; кофери, очигледно крцати дрогом, још се могу вратити на допунски преглед. А да је у њима хероин није било никаквих сумњи.

,,И шта сад?“, грозничаво је премишљао руководилац групе Сергеј Петров. Ништа није ишло по унапред утврђеном сценарију. На очи оперативаца одлеће велика количина хероина. Неопходно је управо сада, одмах, обавестити царину, захтевати преглед и заустављање пртљага. Петров је већ припремио потврду да би своје захтеве изнео царинику. Али, са друге стране - ту је јасно, оштро наређење Јермакова - не сторнирати пртљаг, не задржавати посетитељке, само их фиксирати у вези са предајом хероина.

- То је молба са америчке стране. Ми немамо права да прекршимо договор - те речи начелника одељења Игора Јермакова, Сергеј Петров је добро запамлио. Али шта сада? Са ким да се посаветује, па већ је два сата ноћу.

МОРАО  је да окрене број Јермаковљевог кућног лелефона.

-  Слушам - после кратког звоњења разлегао се Игоров глас.

-  Пртљаг одлеће у Америку - не поздрављајући се, саопштио је начелник групе.

-  Како то? - зачуђено је упитао Игор на другом крају жице.

-  Право из авиона у авион. Укрцаће се кроз пет до седам минута. Још можемо да зауставимо пртљаг и да задржимо посетитељке.

-  То не треба радити. Нека лете. Видимо се на Лубјанки кроз један сат. - И Јермаков је спустио слушалицу.

После тог разговора Јермаков је брзо отишао на Лубјанку. Требало је хитно припремати шифровани телеграм колегама у Њујорк. И док је авион са Американкама још прелетао океан, дежурни у агенцији за борбу са наркотицима Министарства правде САД (ДЕА) већ је добио телеграм из Москве;

„Чекајте ‘плавуше’ (тако је руска оперативна група у шали крстила ватрене бринете) које стижу летом број 42 из Москве за Њујорк. Роба је у два сива кофера.“

Необично понашање

РУСКЕ оперативце из идељења за борбу против наркотика необично понашање две америчке посетитељке, прелепе мулаткиње, мало  је обесхрабрило. Очекивало се да ће отићи у Москву, где им је била резервисана соба у хотелу, и да ће, у складу са визом, боравити  у Русији бар пет-шест дана. По том програму био је наручен специјални такси и специјална соба. На молбу америчких колега У Москви је разрађена класична схема праћења везе Американки за преношење дроге. Али оне су одлучиле да се првим летом врате за Њујорк.

 СУТРА: НАРКО-МАФИЈА ИМПЕРИЈА ЗЛА СА ЗАСЕБНОМ ВЛАДОМ У СЕНЦИ 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВАКО ЈЕ БИЛО 1984.: Црногорци пили највише млека, Хрвати имали највише лекара, а ево у чему су предњачили Срби

ОВАКО ЈЕ БИЛО 1984.: Црногорци пили највише млека, Хрвати имали највише лекара, а ево у чему су предњачили Срби

ТЕКСТ објављен 1984. године у познатом дечијем часопису, илустровао је како је држава које више нема изгледала након четири деценије постојања.

22. 07. 2024. у 18:39

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)