ПРЕТЕ НАМ НОВЕ ПАНДЕМИЈЕ: Корони још није крај, а следећа већ вреба иза угла

И. Ковачић

02. 02. 2023. у 20:56

ПАНДЕМИЈА вируса корона још није завршила, а научници сумњају да идућа већ вреба иза угла. Смртоносне болести попут еболе и нипаха, које су фаталне у 75 одсто случајева, две су највеће претње. Остале опасности које би могле да захвате свет ако им се пружи прилика, укључују птичји грип, кримско-конгоанску хеморагичну грозницу и кугу, преноси Daily Mail.

ПРЕТЕ НАМ НОВЕ ПАНДЕМИЈЕ: Корони још није крај, а следећа већ вреба иза угла

Г.Шљивић

Попис Агенције за здравствену сигурност Уједињеног Краљевства укључује 15 најстрашнијих заразних болести познатих и као заразне болести са великим последицама. На истом таквом попису Кине нашло се седам најпознатијих заразних болести укључујући три соја птичјег грипа.

Иначе, страх од потенцијално разорног птичјег грипа појачан је прошле недеље након што се појавила епидемија међу кунама. Научници већ деценијама упозоравају да је ова болест највероватнији кандидат за покретање сљедеће пандемије због могуће рекомбинације која би могла да доведе до спајања смртоносног соја птичјег грипа са сезонским.

Кримско-конгоанска хеморагијска грозница (ЦЦХФ) је вирусна болест коју углавном преносе крпељи, који могу да буду смртоносни у чак 40 одсто случајева. Болест слична еболи има сличне симптоме на почетку инфекције укључујући бол у мишићима, бол у трбуху, грлобољу и повраћање. ЦЦХФ најшире је пријављивана претња, наведена у 60 различитих земаља, укључујући Афганистан, Аргентину, Хрватску и Португал.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ИМАО ЈЕ САМО ТРИ ГОДИНЕ, СВАКИ ДАН ГЛЕДАМ ЊЕГОВЕ СЛИКЕ Жика кроз сузе о смрти сина - Ипак сам захвалан Богу