ДОКТОРКА СВЕТЛАНА ВАЉАРЕВИЋ ОТКРИВА: Мора ли глувоћа да буде неминовност старости?

В. Н.

17. 12. 2021. у 12:45

ОШТЕЋЕЊЕ слуха изазвано старењем називамо презбијакузијом, о томе мора ли глувоћа да буде неминовност старења говори за "Новости" докторка Светлана Ваљаревић.

ДОКТОРКА СВЕТЛАНА ВАЉАРЕВИЋ ОТКРИВА: Мора ли глувоћа да буде неминовност старости?

Foto: Arhiva Novosti

- Око 30 процената популације старије од 65 година има губитак слуха који јасно примећује, а са порастом броја година, овај проценат је све већи. Одређени степен оштећења слуха неминован је са годинама, због дегенеративних промена нервног ткива и циркулације унутрашњег ува, али је код неких особа презбиакузија лакшег, а ког неких тежег степена, објашњава докторка.

Она додаје - На већи губитак слуха утичу професионална изложеност буци, генетска предиспозиција, високе вредности крвног притиска, холестерола, триглицерида, шећера у крви, дугогодишње узимање одређених лекова који могу утицати на слух. Чак и умерено тешка оштећења слуха утичу на квалитет живота, а једино побољшање постиже се применом слушних апарата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СМОКИ ИМ БИО КАО ОТАЦ, АЛИ НИЈЕ СВЕ БИЛО БАЈНО: Бес на снимању искаљивали на нама! Катарина Радивојевић хтела да напусти глуму