ЧАЈ КОЈИ РАЗВЕСЕЉАВА СРЦЕ: Ево која биљка може да одагна нерасположење и помогне рад унутрашњих органа

В. Н.

27. 08. 2021. у 17:00

ДА прочистите крв, одагнате нерасположење и тугу и помогнете раду свих унутрашњих органа - пијте чај од матичњака. Ова биљка од давнина се користи као одличан природни лек који јача и оживљава срце, елиминише ноћне страхове и депресију.

ЧАЈ КОЈИ РАЗВЕСЕЉАВА СРЦЕ: Ево која биљка може да одагна нерасположење и помогне рад унутрашњих органа

Photo: Pixabay

Активне супстанце из матичњака подстичу хормоналне активности, па се због тога препоручују код проблема са штитном жлездом. Научна истраживања указују да екстракт матичњака има утицај на имуноглобулин код пацијената оболелих од Гравесове болести.

У комбинацији са другим биљкама, матичњак се употребљава за лечење астме, главобоље, грчева у стомаку и материци, обољења желуца, дисајних органа, хроничног бронхитиса, мигрене, надутости, преморености, повраћања, пролива, умора, слабости.

У комбинацији са валеријаном, кимом и мајчином душицом, матичњак се примењује код срчаног грча ангине пекторис.

Ипак, биљка матичњак је најпознатија као природни лек против психичких проблема и то депресије, анксиозности, напетости и других поремећаја изазваних стресом. Посебно је добар природни лек против страхова и страха од болести. За лечење психичких поремећаја може да се комбинује са другим лековитим биљкама које имају слично дејство као што су валеријана, камилица, лаванда.

Најбољи ефекат у лечењу постиже се ако се користи свежа биљка, а њено дејство ће се најпре осетити код органа за варење. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)