БОКСЕР ОДЛУЧИО ДА ДОНИРА БУБРЕГ: Осмех се вратио на Радмилино лице

Велиша Кадић

19. 05. 2021. у 11:55

НИКШИЋАНИН Ратко Драшковић, боксерски шампион, одлучио је да донира бубрег суграђанки Радмили Раичевић и уврсти се у колону хуманиста овог града.

БОКСЕР ОДЛУЧИО ДА ДОНИРА БУБРЕГ: Осмех се вратио на Радмилино лице

Фото: Приватна архива

-Када сам се одлучио на овај корак отишао сам код др Андрије Вујовића, саопштио му шта намеравам да урадим и питао га коме је мој бубрег најпотребнији. Рекао ми је да је то Радмила и тако је све почело. Једина ми је жеља да Рада поново почне нормално да живи, без дијализе, и да јој се врати осмех на лице- казао је Драшковић, подсећајући да је Радмилина и његова борба почела пре годину и по, али су пандемија и Ковид 19 све пореметили, тако да трансплатација није још урађена.

-Урадили смо све налазе, типизацију и све нам се поклапа, наставља Драшковић.- Верујем да ће трансплатација бити урађена, да ћемо обоје добро проћи и да ће Рада заборавити све ружне и тешке тренутке. Када сам породици рекао шта намеравам у почетку су били збуњени, али од тог момента имам њихову пуну подршку. Нисам желео да због овог мог чина дижем помпу, нити да се било где ова прича појави. Међутим, како је Радмили потребан новац за трансплатацију, морао сам да пристанем и да име донора буде објављено.

- Пробудила се нада и вера да је нови живот, без дијализе, могућ. У почетку неверица, затим неки чудан осећај, а сада срећа и нада да ме чека нови живот. На дијализи бубрега идем од 2018.године, каже Радмила.

Трансплантација ће бити обављена на клиници Ацибадем у Турској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)