МИТРОПОЛИЈА: Надлежне институције да санкционишу оне који под плаштом светковања буду правили инциденте

В. К.

18. 05. 2021. у 17:40

МИТРОПОЛИЈА црногорско-приморска очекује од надлежних институција да појачају своју пажњу према одржавању јавног реда и мира, и да оне који под плаштом светковања буду правили било какве инциденте, ма са које стране они долазили, буду благовремено и на прави начин санкционисани.

МИТРОПОЛИЈА: Надлежне институције да санкционишу оне који под плаштом светковања буду правили инциденте

Фото Д. Миловановић

Из Митрополије су  позвали "верујуће хришћане и све људе добре воље да у овим данима када Црква 40-дневно прославља Васкрсење Христово, а и када држава обележава датуме везане за историју политичких и грађанских збивања, да сваку свечаност, црквену или грађанску, проведу у миру и братској љубави."

- Нису нам ни од какве користи инсистирање на разликама, међусобне провокације и славља која ће вређати несистомишљенике. Исто тако, не чинимо Богу службу ако на евентуалне провокације и непромишљене увреде одговарамо истом мером. Божији благослов је у међусобном трпљењу и чињењу једни другима што веће части. Ако се тако будемо владали бићемо права деца Божија и благословени Божији народ, поручили су из Митрополије црногорско-приморске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)