ДОНЕТА ОДЛУКА: Пламенац и Радуловић на челу директората

В.К.

16. 05. 2021. у 22:19

Одлуком Владе за вршитељку дужности генералне директорице Директората за капиталне инвестиције у култури и креативне индустрије у Министарству просвете, науке, културе и спорта (МПНКС) именована је Ина Пламенац , док је за в.д. директора Директората за подстицање и развој културно-уметничког стваралаштва именован Андрија Радуловић.

ДОНЕТА ОДЛУКА: Пламенац и Радуловић на челу директората

Фото: Приватна архива

Пламенац је диплонирана модна дизајнерка из Бара. Неколико година је радила као дизајнер у познатој модној кући, а онда је покренула свој дизајнерски бренд. Бави се дизајном материјала и излагала је и у земљи и у иностранству.

Радуловић је књижевник, професор, есејиста, преводилац, главни уредник часописа Сквер  УКЦГ-а који излази на руском , италијанском, енглеском и њемачком језику. Аутор је дванаест књига поезије и двије антологије, као и великог броја текстова из области културе, умјетности и књижевности у домаћим и међународним листовима и часописима.

Добитник је бројних књижевних награда између осталих и награде Марко Миљанов, Кочићево перо, Балканика (Румунија), Носиде (УНЕСЦО- Италија ), Борис Корнилов (Санкт Петербург), Нађжи Наман (Либан), Симо Матавуљ (Београд) . Његова поезија заступљена је у многим домаћим, европским и свјетским антологијама и преведена на готово све европске језике. Један је од оснивача књижевног друштва Његош. 

Одлуку је потписао премијер Здравко Кривокапић 12. маја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)