БЛОКИРАЛИ ПУТ ЗБОГ НОВИХ УДАРА НА СРБЕ: Грађани Андријевице и Берана зауставили саобраћај, полиција приводи грађане на информативни разговор

М.С.

15. 05. 2021. у 16:44

ПОСЛЕ два инцидента са "мирисом" националнизма у околини Андријевице у суботу око 15 сати 100 гневних грађана из овог места и суседних Берана, блокирали су саобраћај на регионалном путу Андријевица-Плав, тачно наспрам зграде Одељења безбедности Андријевица.

БЛОКИРАЛИ ПУТ ЗБОГ НОВИХ УДАРА НА СРБЕ: Грађани Андријевице и Берана зауставили саобраћај, полиција приводи грађане на информативни разговор

Фото: М.С.

Грађани захтевају долазак на разговор директора Управе полиције Црне Горе Зорана Брђанина, који би им гарантовао личну и имовинску сигурност, после паљења аутомобила једном од предводника прошлогодишњих литија у Андријевици Чеду Јелићу и демолирања возила у Грачаници код Андријевице Жељку Перовићу, сину активисте Ново српске демократије Перице Перовића, који су утврдили да је ово непријатељски акт усмерен према њима као припадницима српског народа у Црној Гори и верницима СПЦ.

После паљења возила Јелићу у Слатини код Андријевице, полиција је на саслушање привела више лица. 

Фото: М.С.

Међу позванима на информативни разговор био је и доскорашњи председник Општине Андријевица (ДПС) Срђан Машовић, који је за наш лист изјавио:

- И ја од полиције захтевам да открије починиоце ових недела. Тражим од полиције да ме полиграфски испита, не само у вези са ова два случаја, већ и за евентуалну тврдњу било кога од припадника дојучерашње опозиције или учесника литија. Тврдим одговорно да никоме од њих нисам одмогао или му направио било какав проблем, али сам многима помагао. Надам се да ће све убрзо избити на видело, каже Машовић.

У суботу око 16 сати, блокада саобраћаја у центру Андријевице још увек није била прекинута, нити има наговештаја када би то могло да се деси.

Са представницима грађана разговарали су челници Центра безбедности Беране, али без успеха.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)