БАТИНА ИЗ САЈ И ПОЛИЦИЈЕ ИЗАШЛА!? Бивши шеф спроводничке службе у ЗИКС износи оптужбе за пребијање опозиционара и новинара

М. СЕКУЛОВИЋ

13. 05. 2021. у 07:39

БИВШИ шеф спроводничке службе у ЗИКС Спуж, Брајушко Брајушковић, који је још 2013. године шокирао јавност тврдњама о "црним тројкама" састављеним од припадника САЈ које су пребијале новинаре, опозиционаре, али и припаднике Војске СРЈ, да би потом и сам искусио физичко злостављање и са породицом био шиканиран, огласио се јуче на свом фејсбук-профилу.

БАТИНА ИЗ САЈ И ПОЛИЦИЈЕ ИЗАШЛА!? Бивши шеф спроводничке службе у ЗИКС износи оптужбе за пребијање опозиционара и новинара

Фото Архива / Фејсбук

Он је изнео низ оптужби о ликвидацијама појединих личности и прозвао посланика и председника СДП и бившег министра унутрашњих послова Црне Горе, Рашка Коњевића, да ништа није предузео поводом поменутих недела иако га је он о свему обавестио.

Брајушковић истиче да је његов грех што је пратио убијеног власника новина "Дан", Душка Јовановића и новинара Буда Симоновића, са којим је покушао да ступи у контакт, али није успео.

- Само ми је стигла порука - завршено је. Браним се од дела које нисам урадио. Признајем да сам га пратио и то је то. Пребили су га Марко Калезић и Славко Ђуровић - казао је недавно Брајушковић.

ЦРНИ ЏИПОВИ ПРАТИЛИ ШЕФА ВБ

БРАЈУШКОВИЋ додаје да су бившег шефа војне безбедности у Црној Гори, Радована Алексића, пратили месец дана са три црна џипа, и да се никад није уживо видео са њим, али да зна како је претучен.

- Алексића су пратили јер је он био сарадник Павла Булатовића, који је јавности представљен као највеће зло. Истина је да нисам покушао да кажем Алексићу да га прате јер нисам познавао никог из његовог окружења и нисам могао да му верујем. Био сам у Никшићу кад је пуцано и могу да тврдим да је у њега пуцао Миљан Перовић, у то сам сигуран - закључује Брајушковић.

- Нисам учесник пребијања. Душко ме видео пред смрт и рекао ми у лице: "Ти ме ниси претукао, али неко добро висок јесте". Тврдим да ти који су пребили Душка немају капацитет да га убију, то су плиткоумни скоројевићи.

Убили су га професионалци, каже Брајушковић, који тврди да су некадашњи командант САЈ Миљан Перовић и бивши директор Управе полиције Веселин Вељовић издавали наређења кога да прати и да је, како каже, само могао да наслути због чега.

- Тражио сам од Вељовића да ме искључи из случаја, наишао сам на агресију и морао сам да пристанем. Мој део посла је било праћење, нисам могао да знам ко ће да изврши напад. Ја никад нисам учествовао у пребијању - објашњава Брајушковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)