ПО 200 ЕВРА ЗА ОДМОР: Подршка Владе Црне Горе запосленима у просвети и здравству

И. Д. С.

13. 05. 2021. у 08:12

РЕАЛИЗАЦИЈА туристичких ваучера у вредности од 200 евра за просветне и здравствене раднике почеће 20. маја и трајаће до краја године, саопштено је из Министарства економског развоја наводећи да је епидемиолошка ситуација значајно повољнија, те да су се за то стекли сви услови.

ПО 200 ЕВРА ЗА ОДМОР: Подршка Владе Црне Горе запосленима у просвети и здравству

Фото Архива

Из тог Владиног ресора навели су да ће тада стартовати и платформа путем које ће заинтересовани просветни и здравствени радници, односно корисници ваучера, моћи да букирају свој одмор код доступних приватних издаваоца смештаја.

Из Министарства су напоменули да су туристички ваучери валидни само за регистровани приватни смештај и њихово коришћење је једнократно. Према њиховим речима, власнику приватног смештаја биће уплаћен новац по основу туристичког ваучера десет дана након реализације аранжмана.

Фото: Printskrin

Када је реч о платформи, из Министарства су рекли да ће она бити доступна и корисницима ваучера и издаваоцима смештаја.

- СМС порука, коју ће корисници добити, садржи линк апликације и шифру. Поруке ће бити достављене на бројеве телефона који су евидентирани у бази приликом првобитне пријаве - наводе у саопштењу.

УПОТРЕБА

ФИЗИЧКОГ преузимања ваучера неће бити, већ ће бити "преузет" и евидентиран као искориштен у тренутку када корисници ваучера, преко платформе, потврде резервацију издаваоцу смештаја.

Они су подсетили да су туристички ваучери за просветне и здравствене раднике и подршка издаваоцима приватног смештаја мера из пакета подршке грађанима и привреди из првог квартала ове године.

- Имајући у виду посебно снажан негативан ефекат пандемије на пословање издаваоца приватних смештаја, ова мера односи се на подршку заинтересованим грађанима која су уписани у Централни туристички регистар за пружање услуга у домаћинству али такође и подршка просветним и здравственим радницима, који су у кризи директно изложени - каже се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)