КО ЈЕ ЕРВИН ИБРАХИМОВИЋ? Јавности познат по афери са некретнинама - посланик Бошњачке странке "геноцид у Сребреници" ставио на дневни ред

Новости онлајн/М.Стевановић

11. 05. 2021. у 18:19

У ПАРЛАМЕНТУ Црне Горе данас је усвојен предлог да се на дневни ред стави тачка "Резолуција о геноциду у Сребренци".

КО ЈЕ ЕРВИН ИБРАХИМОВИЋ? Јавности познат по афери са некретнинама - посланик Бошњачке странке геноцид у Сребреници ставио на дневни ред

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

За овај предлог гласало је 42 посланика, док је 15 било против. 21 посланик био је уздржан.

Иницијатива да се на дневни ред уврсти предлог Резолуције о геноциду у Сребреници потекла је од посланика Бошњачке странке Ервина Ибрахимовића.

- Оправданост иницијативе је свакодневна. Ми у држави која је лидер у ЕУ интеграцијама доживљавамо пораст негирања геноцида. Овај дом не сме дозволити промоцију ратних злочинаца. Ово није усмерено против једног народа већ је циљ помирење и суочавање са прошлошћу. Без суочавања са прошлошћу не можемо помирити регион - казао је Ибрахимовић приликом образложења и позвао посланике да гласају по савести.

Ипак, поред борбе за то Црна Гора усвоји срамну резолуцију којом се немили догађаји у Сребреници дефинишу као геноцид, Ибрахимовић је црногорској, али и широј јавности, познат по још нечему. 

Наиме, Ибрахимовић се својевремено нашао у малој и одабраној групи функционера и посланика који су добили кредите и станове од државе по повољним условима, као и друге погодности.

Наиме, како су 2019. године писале црногорске "Вијести" Ибрахимовић је постао власник стана од 73 метра квадратна, који је узео уз помоћ 40.000 евра стамбеног кредита, са ратом од око 400 евра месечно.

Посланик је искористио и већи део уштеђевине, па је она са 50.000 за годину пала на 13.000 евра. У време настанка овог чланка Ибрахимовић је био члан три скупштинска одбора, а његова посланичка плата износила је мало више од 1.510 евра.

Његова супруга Нисера Ибрахимовић у време објављивања овог чланка месечно је примала од 900 до око 1.070 евра, а у октобру 2018. године је подигла готовински кредит од 15.000 евра.

Агенција за спречавање корупције у децембру 2020. године утврдила је да је посланик Бошњачке странке (БС) у Скупштини Црне Горе Ервин Ибрахимовић прекршио Закон о спречавању корупције.

У одлуци коју потписује директорка Јелена Перовић наводи се да Ибрахимовић "није у редовном годишњем имовинском картону за 2017. пријавио скупштинску варијабилу од непуних 440 еура".

У афери око сумњиве купопродаје станова добијених уз помоћ власти, како је у априлу ове године писао "Санџак Пресс", тада су се поред Ибрахимовића нашли и Суља Мустафић, Дамир Шеховић, Осман Нурковић, Кемал Пуришић, Мевлида Муратовић и други. Многи од њих су станове добијали од државе по једном износу, иако су већ у свом поседу имали некретнине, или пак некретнине на име супружника, а онда те исте стамбене јединице продавали по неупоредиво већим ценама. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Gile

11.05.2021. 18:57

Bošnjačka stranka je klijentielistički kartel, a Srebrenica im je pokriće za pljačkanje države Crne Gore. Nažalost, Srbi u crnoj Gori su izdani od strane krivokapić Zdravka i njegovih ministara (izuzev Vladimira Leposavića, Vesne Bratić i Aleksandra Stijovića), i opet je zavladao aparthejd. Podržimo Srbe u Crnoj Gori da se oslobode jarma!

Perica

11.05.2021. 21:15

Na sljedecoj sjedici poslanik Srbin ( ima li takav? ) da predlozi rezoluciju o Jasenovcu da vidimo sta ce biti i ko ce imati obraza glasati za Srrebrenicku a protiv Jasenovacke. A poslije toga na nekoj narednoj sjednici ( nikako ne istovremeno da ne odbiju “zbog masovnog podnosenja” ) predloziti rezoluciju za genocid etnickog ciscenja srpskih naselja na Kosovu i priloziti listu naselja u kojima vise nema Srba ili ima manje od 5% nego prije OVK.

Dragomir

11.05.2021. 22:31

Pošto Ibrahimović Ervin želi da istera stvari na čistinu,najbolje bi bilo da počne od rodne Bukovice i da istraži ko je pobio 43.nevine dece,žena i staraca svojih sunarodnika Srba u toku jednog dana 1943.godine.Za taj zloči9n niko nikada nije odgovarao.Pa ako mu je do istine i pomirenja,bolje bi bilo da se tim pozabavi.Istini za volju njegov pokojni deda Jonuz je uzeo u zaštitu veliki broj Srba i sačuvao im je živote.Mislim da treba poći od svoje sredine,pa onda kad se to istraži i osudi ići dalje.Ovako je sramotno njegovo istupanje.

Veselin

11.05.2021. 22:44

Demokrate uzdrzane sramota a hoće srpske glasove. A Ibrahimovic potomak onih koji izvršise genocid u Velici gde pobise i zene i djecu noževima i nabijajuci ih na bajonete.Hocemo u skupstinu rezoluciju za ovaj genocid u nasoj državi sto se desio.