"ПЕШКЕ" НА КРИМИНАЛЦЕ: Због истека финансијског лизинга Управа полиције остала без 40 службених аутомобила

В. КАДИЋ

10. 05. 2021. у 08:38

БЕЗ 40 службених аутомобила остали су службеници Управе полиције Црне Горе, а кључеве подгоричкој компанији "Османагић" морали су предати јер је у међувремену истекао трогодишњи финансијски лизинг. Ова вест најпре је процурила као незванична да би потом министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић на Одбору за безбедност и одбрану то потврдио наводећи да ће у наредних неколико дана бити решен проблем у вези са набавком полицијских аутомобила.

ПЕШКЕ НА КРИМИНАЛЦЕ: Због истека финансијског лизинга Управа полиције остала без 40 службених аутомобила

Илустрација полиција Фото АП

- Службеници неће остати без једног од основних средстава за рад - рекао је Секуловић, додајући да сходно уговору о финансијском лизингу који се склапа на три године, полиција није власник аутомобила, него корисник. - Након три године ми аутомобиле враћамо. За то време им плаћамо одређену надокнаду, при чему се потпуно растерећује систем одржавања. Полиција има савремене аутомобиле и не размишља о одржавању.

Он истиче да је Министарство унутрашњих послова, Влади доставило информацију о том проблему и тражило модел према којем би се то питање хитно решило.

- Мислим да смо на помолу решења и оно ће ићи кроз хитну набавку на 12 месеци овога пута - додао је Секуловић. - Надам се да ћемо врло брзо, чак у наредним данима тај систем затворти.

Посланик Социјалдемократске партије Рашко Коњевић каже да се било какав тендер па и хитан, не може расписати без усвојеног буџета.

- Не можете расписати без планираних средстава, а неће их бити пре 1. јуна - објаснио је Коњевић.

Одговорио му је државни секретар у Министарству финансија и социјалног старања, Јанко Одовић, који је најавио да ће тендерске процедуре за возила МУП-а бити расписане у складу са законом.

- То спроводи Управа за катастар и државну имовину - навео је Одовић.

Пре седнице Одбора за одбрану и безбедност Управа полиције је обавестила Владу да ће се враћањем возила компанији "Османагић" њихов свакодневни рад прилично отежати.

- Полицијски службеници ће остати без возила и неће моћи да извршавају своје редовне задатке и послове, што може и те како успорити рад Управе полиције - поручили су из овог ресора.

ЗАДУЖЕЊЕ

ВЛАДА је задужила Министарство финансија да за потребе набавке нових возила за полицију обезбеди 2,1 милион евра и да Управа за катастар и државну имовину у што краћем року спроведе тај поступак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)