ВЕСНА БРАТИЋ НА СКУПУ "СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ": "Литијски покрет је демонстрирао снагу која никад није виђена на овим просторима"

В.К.

09. 05. 2021. у 16:15

ЛИТИЈСКИ покрет је демонстрирао снагу која никад није виђена на овим просторима, поручила је министарка просвете, културе, науке и спорта Весна Братић на скупу “Свети Василије Острошки – 350 година од престављења“ који је одржан у манастиру Острог у организацији Митрополије црногорско-приморске, Епархије будимљанско-никшићке и Епархије захумско-херцеговачки.

ВЕСНА БРАТИЋ НА СКУПУ СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ: Литијски покрет је демонстрирао снагу која никад није виђена на овим просторима

FOTO: Privatna arhiva

- У ишчекивању смо великог празника, а људи су заборавили како је све Божја воља. За то је најбољи доказ била претходна година кад се наша земља духовно препородила. У једном тренутку сам ову земљу назвала пустом јер је то тако деловало, али је показала да је иако је рањена, опљачкана и понижавана није духовно пуста. Ово је потврдило живи дух хришћанства - казала је министарка додајући да епископу Атанасију, митрополиту Амфилохију и патријарху Иринеју дугујемо обнављање љубави, вере и заједнитва.

Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић присуство министарке Братић овом скупу назвао је једним од чуда Светог Василија.

- Навикли смо да са професором Богољубом Шијаковићем да у илегали делујемо деценијама, па не умемо да се понашамо у присуству министра из Владе Црне Горе - навео је Перовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТРАГЕДИЈА СЕЛЕКТОРА ХРВАТСКЕ: Ћерка (3) му умрла пред очима