ШОВИНИСТИЧКИ АНТИСРСПСКИ ТЕКСТ ВЕЉОВИЋА: Милов бивши "први полицајац" у ауторском тексту шири говор мржње

В. К.

09. 05. 2021. у 16:10

"НОВА клерикална, антицрногорска и антиграђанска власт, којом управља/манипулише СПЦ практично је експонент званичне Српске државне/Вучићеве политике према Црној Гори. Очита је намера да се црногорски државни простор присаједини Србији и тако учини власт једне старе медитеранске државе намесницима и слугама београдског режима, све у циљу остваривања концепта ,,српског света/полусвета“…"

ШОВИНИСТИЧКИ АНТИСРСПСКИ ТЕКСТ ВЕЉОВИЋА: Милов бивши први полицајац у ауторском тексту шири говор мржње

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Vijesti online

Ово је део ауторског текста који је бивши први полицајац Црне Горе Веселин Вељовић, данас саветник за безбедност председника Мила Ђукановића објавио на подгоричком порталу "Аналитика", додајући да је „чињеница да ће актуелна и привремена, просрпска Влада Црне Горе потписати документ Темељног уговора са Српском православном црквом - туђом црквом, туђе државе у функцији туђих интереса.“

- Прецизније речено: СПЦ је припремила и потписаће темељни уговор сама са собом, само га је претходно усагласила са Вучићем и званичном српском политиком. Суштинско је питање: колико је Европе стварно остало на Балкану, зар Европа не види да Вучићева политика у континуитету ствара регионалне нестабилности? Српски повампирени и приземни национализам уноси у државе региона – агресивност, исказује хегемонију и показује територијалне претензије. Стога не чуди српски утицај на Македонију, Косово, БиХ, па и Хрватску, наводи у налету Вељовић и наставља:

- Али, приоритетна мета је – Црна Гора. Радикализацију(шешељизацију) црногорске политичке сцене уводе странке проспске, националистичке оријентације у свом деловању. Управо ти радикални елементи загађују јавни и политички живот црногорског парламентаризма, донедавног примера интелектуалне елите региона. Новоуспостављена радикална политичка профилација – уз недостатак поштења и чојства а вишак бешчашћа, примитивизма, насиља, говора мржње и силеџијства - унизило је брижљиво изграђивану и његовану слику црногорског парламентаризма. Доминира политика крајње деснице, оличена у снагама нове парламентарне већине са креаторима и идеолозима из Београда, попут Антића, Раковића, Добросављевића, протагониста српског ,,полусвета“.

Вељовић, примећује "јединство СПЦ и нове власти у Црној Гори".

- Нажалост, једина институција која и данас у модерној Црној Гори без резерве баштини четништво је СПЦ. Са појавом нове власти у Црној Гори - сада то чине заједно! СПЦ се поистоетила са четништвом као историјском категоријом, кроз утицај и образовање нових кадрова на темељима назадних вредности. Сад им је потребно потписивање Темељног уговора са Владом Црне Горе да ,,озаконе“ то ново јединство и да покушају да потчине Црну Гору. Процес пуштеног ,,духа зла и несреће“ трајаће док се не сузбије и ограничи незаслужена моћ и снага СПЦ у свим областима друштвеног живота - оцењује најближи сарадник Ђукановића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ХАОС У АВИОНУ: Због прекршаја двоје путника - ИЗБАЦИЛИ све напоље (ВИДЕО)