КРИЈУМЧАРИЛИ ИХ У ГЕПЕКУ: Црногорски држављани ухапшени у Италији због сумње да су шверцовали мигранте

Танјуг

08. 05. 2021. у 09:32

ТРОЈЕ црногорских држављана, Ј. П.(25), С. А.(24) и А.И. (33), ухапшени су у четвртак недалеко од италијанског града Трста због сумње да су учествовали у шверцу турских миграната, преноси портал ЦдМ писање Викенд новина.

КРИЈУМЧАРИЛИ ИХ У ГЕПЕКУ: Црногорски држављани ухапшени у Италији због сумње да су шверцовали мигранте

Фото: Танјуг/АП

Како се наводи, гранична полиција Трста је, након краће потере, ухапсила Ј. П. у чијем је аутомобилу црногорских регистарских ознака пронађено шест турских држављана, од којих су двојиваа била у гепеку.

- Патроли Граничне полиције запао је за око аутомобил са црногорским таблицама због неприлагођене брзине којим се кретао, тако да су одлучили да га прате у пограничном подручју у месту Рабуијесе. Поред тога, полицајци су приметили да је више особа у возилу и да је возило почело нагло да убрзава покушавајући да побегне, након чега су кренули у потеру, пишу италијански медији.

Претресом возила којим је управљао Ј. П. пронађена су два пасоша на име двоје црногорских држављана, жене и мушкарца, који су, након провера, пронађени у градском хотелу.

Даља истрага открила је њихову умешаност у кријумчарење турских миграната, тако да су С. А. (24) и А. л. (33) ухапшени и осумњичени за помагање у шверцу миграната.

Турски држављани су смештени у миграциони центар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)