ЦРНА ГОРА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Туристи оболели од ковида биће лечени о трошку државе

Танјуг

07. 05. 2021. у 21:37

У СУСРЕТ туристичкој сезони у Црној Гори финализовани су здравствении протоколи, а Влада је донела одлуку да се страним туристима који се разболе од ковида за време боравка у тој земљи омогући болничко лечење о трошку Црне Горе.

ЦРНА ГОРА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Туристи оболели од ковида биће лечени о трошку државе

Фото: Б. Дабић

Министар економског развоја Јаков Милатовић рекао је на конференцији за новинаре да ће здравствени протоколи наредне седмице бити дистрибуирани туристичкој привреди и амбасадама, и биће и на енглеском и руском језику.

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић је рекла да су се потрудили да поједноставе протокол и да ће туристима бити објашњено како да се понашају ако осете симптоме ковида или се заразе ковидом, преносе "Вијести".

- Влада је донела одлуку да се туристи, који се разболе од ковида-19 за време боравка у Црној Гори и буду болнички збринути, лече о трошку државе  - рекла је она.

ПЦР тестирање ће се, у случају да је туристима потребно за повратак у своју земљу, несметано обављати у Црној Гори на два паралелна начина - један ће бити организован уз помоћ Института за јавно здравље Црне Горе и вршиће се бесплатно, а туристи ће имати на услузи и могућности израде тестова и у приватним лабораторијама, додала је министарка.

Сви хотелијери ће 10 одсто капацитета наменити за евентуалне случајеве оболијевања од ковида-19, најавила је такође Боровинић Бојовић.

На снази остаје мера о уласку у Црну Гору без теста држављанима Србије, Хрватске, БиХ, Русије, Белорусије, Украјине и Албаније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (3)