"АКО ПОШАЉЕТЕ ВОЈСКУ НА КОСОВО..." Кнежевић поручио Кривокапићу - биће последица ако донесу такву одлуку

Новости онлине

07. 05. 2021. у 15:05

ПРЕДСЕДНИК Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић рекао је да Демократски фронт неће подржати одлазак црногорских војника на Косово и Метохију и да ће се, уколико буду донели такву одлуку, са интерпелацијом суочити министарка одбране Оливера Ињац и премијер Здравко Кривокапић.

АКО ПОШАЉЕТЕ ВОЈСКУ НА КОСОВО... Кнежевић поручио Кривокапићу - биће последица ако донесу такву одлуку

Фото архива

- Ми смо гласове 30. августа добили на јасним идеолошким и изборним позицијама које штите духовни, историјски и национални идентитет српског и црногорског народа и везе између Црне Горе и Србије. Ви радите како мислите да треба. До кад ће то бити-проценићемо, али уколико будете одлучили да шаљете црногорске војнике на КиМ, имаћете најмање интерпелацију од ДФ-а, а подршку никако - рекао је Кнежевић.

Ињац је прије тога појаснила да је ступањем на дужност затекла предлог који је ишао према Савету за одбрану и безбедност за учешће у мисији КФОР-а.

Она је казала да се на првом састанку Савета 19.јануара није расправљало о том предлогу из више разлога, а неки од њих су да није усвојен ни програм ни буџет и да за тако кратак период није била ни усклађена политика Владе и Министарства.

Ињац је казала да су тренутно два места у мисији, од којих је једно професионално војно лице, а друго је цивил.

Посланик СДП-а Рашко Коњевић је од министарке тражио да саопшти свој лични став о томе или који ће став заступати на Савету за одбрану и безбедност.

Посланик Демократа Драган Краповић је рекао да ће сви имати свој став о томе кад то дође на дневни ред:

- Ово данас је покушај политичке манипулације и покушај дезавуисања дневног реда.

Коњевић је казао да није ријеч о манипулацији, већ да је тема везана за рад Одбора:

- Ми причамо о буџету који третира ту материју, имамо право на различите политичке ставове...али имамо суверено право да члана Владе питамо шта о некој теми мисли. Кад министар нема јасан став о некој теми, верујте, јаснијег става нема - казао је Коњевић.

Ињац је захвалила посланицима на расправи и казала да следи велика дискусија о овој и другим темама:

- Не знамо где ће ко бити, али у сваком случају желим срећу Црној Гори и мој приоритетни циљ када сам се јавила је био да разјаснимо због јавности... да је нешто кренуло према Савету, али да није више тема Савета за ову годину.

Кнежевић је одговорио да "где ће ко бити, то само Господ зна”:

- Али, да не прејудицирамо ми обични смртници у овом трошном времену у којем битишемо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВАК У ЗАГРЉАЈУ ЈЕЦИНЕ СУПАРНИЦЕ: Због овог сусрета горе мреже - Сан се данас остварио (ФОТО)