ПУШТАЊЕ КАШЋЕЛАНА СЛУЖИ СУДИЈИ НА ЧАСТ: Потпредседник Владе на контролном саслушању пред Одбором за безбедност и одбрану

М. СЕКУЛОВИЋ

06. 05. 2021. у 06:34

ВЛАДА Црне Горе кренула је у обрачун са организованим криминалом и ја сам захвалан свима онима који помажу.

ПУШТАЊЕ КАШЋЕЛАНА СЛУЖИ СУДИЈИ НА ЧАСТ: Потпредседник Владе на контролном саслушању пред Одбором за безбедност и одбрану

Фото В. К.

Захвалан сам и онима који одмажу јер се на тај начин демаскирају. Захвалан сам свим политичким субјектима који су подржали нашу борбу. Исто тако и онима који су ћутали. Мислим да одређени политичари треба да заврше у затвору, али мислим и да у овој држави неће бити правде док у затвору не заврше макар један судија и један тужилац.

Ово је казао потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић јуче на контролном саслушању пред Одбором за безбедност и одбрану, поводом навода које је раније износио у медијима о спрези организованог криминала, судства и медија, након пуштања на слободу наводног вође "кавачког клана" Слободана Кашћелана и његових сарадника, који су потом поново ухапшени, али су неколицина њих успела у међувремену да побегну.

Заменик генералног секретара Никола Кандић у епицентру скандала

ВОЗИЛО ИЗ УДЕСА ВЛАДИНО, А ТАБЛИЦЕ "ЦИВИЛНЕ"?

ЈОШ један високи функционер Владе Црне Горе, заменик генералног секретара, Никола Кандић, у епицентру је скандала. Он се у време васкршњих празника налазио у скупоценом "мерцедесу" Владе којим је изазван судар и том приликом повређена једна особа. Како су тврдили наводни очевици, Кандић је управљао аутомобилом у пијаном стању, а покушао је да то прикрије и "подметнуо" другу особу као возача службеног аутомобила регистарских ознака "ПГКЕ819", које су сада под сумњом. Овим скандалом јуче се бавио Одбор за одбрану и безбедност Скупштине Црне Горе.

Представник Управе полиције Драган Горовић рекао је да полиција утврђује да ли је возило приликом судара прошло кроз "црвено", односно да ли је имало светлосну сигнализацију, такозване блинкере.

Фото Твитер

- Једна од две особе из "мерцедеса" које су учествовале у незгоди имала је 1,2 промила алкохола у крви, а друга 0,96 промила - казао је Горовић.

Чланови породице Поповић, који су били у другом аутомобилу, у који је "мерцедес" Владе ударио, тврде да је Кандић возио службени аутомобил, као и да је пре тога претекао пет-шест возила и прошао кроз црвено светло.
Према неким тврдњама "мерцедес" који је задужио Кандић, у последња четири месеца пререгистровано је наводно три пута! Прве таблице биле су (ПГ - МН 440), па "ПГ - ЦГ 014), а сада су "цивилне" "ПГ - КЕ 819".

Коментаришући одлуку о пуштању Кашћелана, Абазовић је казао да та одлука судије истраге Вишег суда у Подгорици Мирослава Башовића треба њему да служи на част, а да он не говори о његовом непрофесионализму, нити о томе да је застрашиван, већ о чињеницама да је судија 14 људи из криминалног миљеа пустио да слободно патролирају улицама.

Фото Архива

- Судска власт је само једна грана власти, а стабло је држава Црна Гора. Због труле гране нећемо дозволити да отрули цела држава - казао је Абазовић, који је још једном нагласио да стоји чврсто иза својих речи због којих је позван на контролно саслушање - похвала полицији након хапшења чланова кавачког клана и коментарисања одлуке судије за истрагу Мирослава Башовића.

- Поновио бих свуда и увек, али о његовој одлуци најбоље говори одлука већа донета два сата након његове. Ухапшени чланови те криминалне групе од пет притворских основа испуњавали су четири.

ДОКАЗИ ЈАВНО ДОСТУПНИ

МИСЛИМ да ће доказни материјал прикупљен против чланова кавачке организоване криминалне групе бити јавно доступан. Видеће се ко ће се стидети - ја или људи који су ликовали због њиховог пуштања на слободу.

Овако је Абазовић одговорио на питања о томе да ли је судија Башовић, што треба утврдити, имао довољно материјала и доказа да би одредио притвор ухапшенима у тој акцији.

Абазовић је навео да су то: опасност од бекства, уништавање доказа, понављање или довршавање кривичног дела и тежина извршења кривичног дела.

- Не тврдим да је судија Башовић корумпиран, али на основу свега што се десило могу да кажем само да су људи или уплашени или корумпирани. Нисам нити уплашен нити узнемирен, никоме не дугујем ништа осим грађанима Црне Горе, запало ме да се борим за правду, борићу се - истакао је Абазовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)