"ПАЛИ" УКРАЈИНЦИ - ПРЕСЕЧЕН МЕЂУНАРОДНИ ШВЕРЦ МИГРАНАТА: Управа полиције Црне Горе о учешћу у акцији ''Јадран''

М. С.

05. 05. 2021. у 16:27

СЛУЖБЕНИЦИ Сектора за борбу против криминала и Сектора граничне полиције су након вишемесечних активности спроведених током 2020. и 2021. године, а у координацији са партнерским полицијским организацијама и уз ангажовање Гуардиа ди Финаза, у склопу акције „Јадран“ пресекли ланац међународног кријумчарења миграната, саопштила је Управа полиције Црне Горе, појашњавајући да је у раним јутарњим часовима 3. маја у водама Републике Италије у области луке „Виесте“ пресечен ланац кријумчарења 34 мигранта.

ПАЛИ УКРАЈИНЦИ - ПРЕСЕЧЕН МЕЂУНАРОДНИ ШВЕРЦ МИГРАНАТА: Управа полиције Црне Горе о учешћу у акцији Јадран

Фото: Б. Д.

Том приликом ухапшени су Х.О (54) и Н.С (41) држављани Украјине. 

Они су користећи пловило – једрилицу „Стар Данце“ преузели групу миграната у водама Грчке са намером да их илегално превезу до обале Републике Италије. 

Особе које су чиниле посаду су била предмет истражних радњи Сектора за борбу против криминала и Специјалног државног тужилаштва. Реализацији наведене акције предходила је интезивна међународна сарадња која се у континуитету спроводи у циљу идентификације организованих криминалних група које делују како у области копна тако у појасу Јадранског мора и шире, а са циљем спровођења радњи кријумчарења већег броја особа и група. 

Подсећамо  да су кроз  акцију „Јадран“ у ранијем периоду пресечена два ланца кријумчарења миграната морским путем и то у окторбу 2020. год. када су на једрилици „Марина“ пронађено 52 мигранта  и децембру 2020. године када је на једрилици „Посејдон“ пронађено 39 миграната, кажу из Управе полиције Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)