АБАЗОВИЋ НА САСЛУШАЊУ: "У затвору морају да заврше политичари, судија и тужилац"

М. С.

05. 05. 2021. у 11:20

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Црне Горе Дритан Абазовић је рекао данас да одређени политичари, тужиоци и судије морају да заврше у затвору.

АБАЗОВИЋ НА САСЛУШАЊУ: У затвору морају да заврше политичари, судија и тужилац

Фото: Влада ЦГ

- Влада Црне Горе кренула је у обрачун са организованим  криминалом и ја сам захвалан свима онима који помажу. Захвалан сам и онима који одмажу јер се на тај начин демаскирају. Захвалан сам свим политичким субјектима који су подржали нашу борбу. Исто тако и онима који су ћутали. Мислим да одређени политичари треба да заврше у затвору, али мислим и да у овој држави неће бити правде док у затвору не заврше макар један судија и један тужилац - казао је Абазовић, на контролном саслушању пред Одбором за безбедност и одбрану, поводом навода које је раније износио у медијима о спрези сорганизованог криминала, судства и медија, након пуштања на слободу наводног вође "кавачког клана" Слободана Кашћелана, и његових сарадника, који су потом поново ухапшени, али су неколицина њих успели да побегну.

Коментаришући одлуку о пуштању Кашћелана, Абазовић је казао да та одлука судије истраге Вишег суда у подгорици Мирослава Башовића треба њему да служи на част, а да он не говори о његовом непрофесионалнизму, нити томе да је застрашиван, већ о чињеницама да је судија 14 људи из криминалног миљеа пустио да слободно патролирају улицама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)