ДРАЖЕН ЖИВКОВИЋ: Концерн Вијести и Кривокапић спремају замку за Темељни уговор - Црква је непобедива и вечна

Новости онлајн

05. 05. 2021. у 10:22

ДА ли је СПЦ у Црној Гори већа опасност пријетила од накарадног Закона о слободи вјероисповијести, коју је изгласао бивши режим, или од припремљене замке концерна Вијести са савезницима, питање је на које ће одговор дати време које је пред нама.

ДРАЖЕН ЖИВКОВИЋ: Концерн Вијести и Кривокапић спремају замку за Темељни уговор - Црква је непобедива и вечна

Фото: В.К.

Од бившег режима напад на Цркву је био отворен и бруталан, а отпор храбар, масован и величанствен. У ноћи 27. децембра 2019. године у могућност отпора диктатору и атеисти Ђукановићу вјеровао је само ДФ,  а Црква и вјерујући народ  одлучно и храбро подржао тај отпор, који је кроз величанствене литије довео до историјске победе. Побеђен је Ђукановић, али опаснији противник, и ништа мањи мрзитељ СПЦ у Црној Гори, остао је, а он је оличен у концерну Вијести. 

Властодржци и безбожници из концерна Вијести сада покушавају да Темељни уговор Државе и СПЦ буде искомпромитован, са садржајем који ће се моћи тумачити као уговор који препознаје аутокефалност Цркве у границама Црне Горе и наравно да га потпише нови митрополит, који мора имати утисак да је изабран уз помоћ Владе Црне Горе и дела партија политичке већине. 

Тешко је објаснити зашто црквени великодостојници прихватају да буду злоупотребљени и упадну у замку која им је припремљена. Да ли је потребно да дијеле свој народ дајући отворену подршку појединим партијама и коалицијама, прво за локалне изборе у Никшићу, па сада и у Херцег Новом, када та подршка дијели а не уједињује. Подршка за изборе у Херцег Новом није у циљу отпора према бившем режиму, који на тим изборима нема никаквих шанси, већ је то подршка која може повећати мандат, два,  фаворитима Вијести, а све у циљу слабљења оних који су заправо одбранили Цркву у налету Ђукановића и сада су главна брана у налету неких нових атеиста. 

Ових дана се улажу огромни напори да се онемогући потписивање Темељног уговора прије избора митрополита, да би потом могли уцјењивати и довести до пођела и раздора и у Цркви и код вјерујућег народа. За извођача радова изабрали су идеалну особу, у лику Здравка Кривокапића, човјека који је до сада све издао, редом, прво ДПС чији је био вишегодишњи функционер, потом Коалицију за будућност ЦГ и њених скоро 135 хиљада бирача, свог министра, а сада је на реду СПЦ. 

Истина Кривокапић није једино издао своју бившу шефицу, ректорку Радмилу Војводић, јер послије заједничке битке на Универзитету и пораза њихове фракције у ДПС-у, поднио је оставку на мјесто предсједника Одбора за докторске студије, правдајући то повредом аутономности факултета. Међутим вјерници СПЦ треба да буду мирни и стрпљиви, Уговор ће потписати на њихову радост, први међи једнакима, патријарх Порферије, а потом ће Синод СПЦ у складу са својим канонима изабрати новог митрополита црногорско- приморског. 

Какав апсурд времена, наследници безбожника, од Лењина, Троцког до Броза, укључују се у антицрквену и антисрпску кампању, јуче ДПС, данас концерн Вијести са послушницима, сјутра неко трећи, али моћници су пролазни, а Црква је непобједива и вечна.

(Дражен Живковић, уредник ТВ Прва ЦГ и оснивач портала Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ОДБИО И ЏОНИЈА И БРЕГУ: Популарни певач није хтео да пева у Бијелом дугмету - и дан-данас жали због тога