ОБОРИЛИ ЕВРОПСКИ РЕКОРД: У Црној Гори, првог дана масовне имунизације, вакцину против короне примило 10 хиљада људи!

Танјуг

04. 05. 2021. у 23:43

СКОРО 10.000 грађана Црне Горе примило је данас, првог дана масовне имунизације, вакцину против корона вируса, чиме је ова земља поставила рекорд у Европи по броју датих доза у једном дану, сразмерно броју становника, саопштило је вечерас црногорско Министарство здравља.

ОБОРИЛИ ЕВРОПСКИ РЕКОРД: У Црној Гори, првог дана масовне имунизације, вакцину против короне примило 10 хиљада људи!

Фото: З.Рашић

Како се прецизира у саопштењу Министарства здравља, данас су дате 7.784 прве дозе вакцине против корона вируса и 1.482 друге дозе, преносе подгоричке ''Вијести''.

- Црна Гора је тако поставила рекорд у Европи по броју датих доза у једном дану сразмерно броју становника. Према доступним подацима, до сада, рекордер је била Немачка која је вакцинисала милион становника у једном дану, што је 1,2 одсто целокупне популације. Црна Гора је, међутим, данас вакцинисала 1,5 одсто становништва - наводи се у саопстењу.

Министарка здравља Црне Горе Јелена Боровинић Бојовић рекла је да је Црна Гора међу ретким државама у свету која, сразмерно броју становника, има капацитете да у једном једином дану вакцинише скоро 10 хиљада градана.

- Ово је успех целе државе, са нагласком на грађане, чија је свест о значају вакцинације за ’чисту десетку - оценила је Боровинић Бојовић.

У саопштењу министарства наводи се да је у Црној Гори, до данас, укупно дато 74.947 доза вакцина против корона вируса.

- Од тога, прву вакцину је добило 48.719 грађана, а 26.226 има комплетно вакцинисаних - закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)