ЂУКАНОВИЋ ВИЂЕН У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Док угоститељи стрепе за сезону он је испијао виски од 6.000 евра

Новости онлине

04. 05. 2021. у 10:20

НЕКОЛИКО дана пред локалне изборе у Херцег Новом, у овом граду се појавио и председник Демократске партије социјалиста и председник Црне Горе, Мило Ђукановић.

ЂУКАНОВИЋ ВИЂЕН У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Док угоститељи стрепе за сезону он је испијао виски од 6.000 евра

Фото: Танјуг

Он је, заједно бившим министром пољопривреде, Петром Ивановићем, као и бившим министром спорта Николом Јановићем, али и припадницима обезбјеђења, прошетао шеталишем на градском пристаништу Шквер.

Ово је тек други пут да је Ђукановић "сишао међу грађане".

Међутим, касно се Ђукановић сетио свог народа од кога се одавно отуђио и чије проблеме више не може ни да разуме. Његова реалност у којој већ годинама живи је далеко од Црне Горе и далеко од њеног обичног грађанина. Реалност председника Ђукановића је на егзотичним дестинацијама на једној од којих је пре мање од месец дана потрошио 27.000 дирхама (око 6.500 еура) само на испијање Макалан вискија у ВИП клубу за специјалне госте. Годишња чланарина којом се добија само прилика да се уђе у овакве клубове кошта 30.000 дирхама (преко 7.000 еура).

Било да је то Артс клуб или Клап или ресторан Киприани, то су места где је председнику Црне Горе комфорно и где је свој на своме.

И даље уверава своје бизнис партнере да ће се повратити и поново зауздати целу Црну Гору, те обезбедити “стабилност” за њихове пословне комбинације. И даље, наравно, обећава црногорске пасоше белосветским бизнисменима оваквог и онаквог профила.

Изјављује председник Ђукановић недавно да препознаје извесне “демократске капацитете” у Демократама и грађанском покрету УРА слично како их је својевремено препознао код Дарка Пејовића и Позитивне Црне Горе, па постаде Пејовић амбасадор у Кини. Да ли ће и они код председника Ђукановића препознати “демократске капацитете”, како сугеришу извесни центри моћи, време ће показати.

Очекује председник Ђукановић писмо са оне стране Атлантика које мења све, и које казује да је поново баш он тај за Црну Гору. Нада последња умире.

Реалност херцегновске ривијере је потпуно другачија. Угоститељи са стрепњом ишчекују предстојећу сезону и надају се да ће успети да је преживе и скрпе крај са крајем. Неће својим гостима нудити Макалан виски од 6.500 еура, већ можда и бољу домаћу лозову ракију која кошта неколико еура. Ишчекују мост до Лепетана који би заклонио поглед ресторану "Вериге" али и стопирао вишемилионски бизнис са трајектима.

(Радио Јадран)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)