ПРИТИСЦИМА НЕЋЕ ЗАУСТАВИТИ СЛОБОДУ ГОВОРА: "Радио Јадран" на удару Демократа, управа и уредништво угрожени

Новости онлине

01. 05. 2021. у 15:41

ПО ВИШЕДЕЦЕНИЈСКОМ моделу ДПС-а, Демократе свакодневно врше притисак на управу и уредништво Радија Јадран, не би ли застрашили и ућуткали тај херцегновски медиј.

ПРИТИСЦИМА НЕЋЕ ЗАУСТАВИТИ СЛОБОДУ ГОВОРА: Радио Јадран на удару Демократа, управа и уредништво угрожени

Фото Танјуг

Уз небројене “пријатељске савете” да спусте лопту и изузму њихово политичко деловање од извештавања, прети им се, између осталог, и хапшењима. Јавна саоштења Демократа уперена против слободе извештавања, само служе за стварање амбијента за њихове противзаконите намере.

Радио Јадран ће након Васкршњих празника обавестити читаоце о методама репресије са којима су недељама суочени, али који их неће зауставити у слободи говора.

Подсећамо, након што је Радио Јадран објавио текст под насловом "Није више тајна да су Кривокапић и Бечић признали Косово", Демократе су послале саопшење којим су напали редакцију тог листа, и оптужили их да "раде" за Демократски фронт.

"Портал иза којег се крије Демократски фронт, Радио Јадран, очигледно, претендује да помрачи "славу" Радио Скале и Славка Мандића стечену служењем до изнемоглости једној политичкој партији. Између Радио Скале и Радио Јадрана нема никакве разлике, осим што је ДФ купио Радио Јадран од ДПС-а, а Скалу још није. Радио Јадран је променио власника, али није закорачио у непознато. Начин конструисања је исти, тако да се Радио Јадран у рукама Демократког фронта, сасвим је извесно, осећа као у рукама ДПС-а. Остали су на истим таласима, радикалног подаништва, шовинизма и мржње према свему другом и другачијем.

Не чуди што Радио Јадран делује на овакав начин када знамо да их је ДФ купио под сумњивим околностима. Сви садржаји који објављује Радио Јадран исти су, само им се потпис разликује од саопштења до саопштења. Некад се потпише ДПС, некад ДФ, некад Радио Јадран, али је у свим случајевима лако за препознати да их пише једна особа. Да ли је то Братислав Стојиљковић или Миливој Бешлин које је послао Беба Поповић или сам Беба Поповић, то нас већ мање интересује, али оно што тој особи упућујемо као добронамерну сугестију јесте да почне да се потписује искључиво као регионална мафија, да не доводи сам себе у забуну потписујући се час овако, час онако.

Уосталом, ДФ и ДПС не деле само портале на којима објављују нападе на Демократе, него су, као што видимо, почели да деле и рент-а-колумнисте и рент-а-аналитичаре. Питамо: кога би, осим ДПС и ДФ, болело уво за то шта о било чему у космосу мисле рент-а аналитичари? Али, Беби Поповићу, Братиславу Стојиљковићу, Миливоју Бешлину и Демократском фронту је, очигледно, битно. Политички дављеник се и за сламку хвата.

Ипак, једно је сигурно: Демократски фронт од увреда које су упућивали на рачун митрополита Амфилохија, епископа Јоаникија, оца Гојка Перовића, цркву у целини, не може опрати ни Јадран, а камоли Радио Јадран. Медији у региону који преносе саопштења која се објављују на порталу Радија Јадран су исти они таблоиди који су своју професионалност показали објављујући да је митрополит Амфилохије преминуо у тренутку када је још био жив. То су "медији" на које се ослањате и са којима јуришате на Демократску Црну Гору. То су медији који су објављивали да Амфилохије ради за Мила, да Мило и Амфилохије заједно забрањују Вучића у Црној Гори, то су медији који су митрополита Амфилохија називали Миловим митрополитом и објављивали погрдне наслове о премијеру Кривокапићу које сада ви рециклирате. Ви сте једини којима је пошло за руком да рециклирањем загадите и животну средину и јавни простор."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)