НИЈЕ ВИШЕ ТАЈНА ДА СУ КРИВОКАПИЋ И БЕЧИЋ ПРИЗНАЛИ ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Комитски аналитичари величају потез премијера Црне Горе

Новости онлајн

01. 05. 2021. у 10:05

НАКОН што портали Борба и ИН4С објавили, осудили и назвали срамним, то што је премијер Здравко Кривокапић честитао Аљбину Куртију избор за председника Владе Косова, колумниста и аналитичар ЦдМ-а Андреј Николаидис и Љубо Филиповић су поручили да Кривокапићу на томе треба честитати, да је показао зрелост и одлучност, те да је незавинсот Косова реалност – преноси комитски портал ЦДМ.

НИЈЕ ВИШЕ ТАЈНА ДА СУ КРИВОКАПИЋ И БЕЧИЋ ПРИЗНАЛИ ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Комитски аналитичари величају потез премијера Црне Горе

Фото: Скупштина Црне Горе/Архива Новости

- У име Владе Црне Горе и у своје име, честитам Вам ступање на дужност председника Владе (тув.) Републике Косово - пише у честитки Кривокапића Куртију.

Он истиче да верује да ће европска перспектива Црне Горе и самопроглашеног Косова представљати додатну вредност у билатералним односима заснованим на принципима добросуседства и међусобног уважавања.

- Уз најбоље жеље за успешно обаваљање ове функције, примите изразе мог највишег уважавања - стоји у честитки Кривокапића Куртију.

Фото:Принтсцреен в

Ово није прва честитка нове владајуће већине у Црној Гори која је упућена самопроглашеном Косову. То је раније учинио и председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић који честитао Гљауку Коњуфци избор за председника парламента Косова.

Николаидис поручује да Кривокапићу и Бечићу треба честитати на њиховим честитикама функционерима такозваног Косова, а не разапињати их због тога.

Ако су, наглашава колумниста ЦдМ-а, речени потези Бечића и Кривокапића назнака да су њих двојица способни за више од популистичког политиканства, дакле за државничко понашање, под чим мислим на спровођење политика које неће бити праћене аплаузима националиста али су добре за Црну Гору, утолико боље.

- Ако је добробит Црне Горе у нескладу са нечијим илузијама, утолико горе за илузије - закључује Николаидис.

Аналитичар ЦдМ-а Љубо Филиповић оцењује да је овим потезом премијер Кривокапић показао зрелост и одлучност.

- (Тзв.) Косово је независна држава и Црна Гора треба да помогне Србији да се што пре суочи с тим - истиче он.

Према ријечима Филиповића ово су пионирски кораци и овај премијера Кривокапића и онај ранији Алексе Бечића, којима ће ово сигурно замерити добар дио њихових гласача.

- Како се више буду одаљавали од Београда можда ипак има шансе за њих. Не би били први који су се потпуно рехабилитовали од великосрпства и постали истински црногорски патриоти. То ће се десити оног тренутка када раскрсте са српском црквом у Црној Гори - наводи Филиповић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)