КРИВОКАПИЋ ТВРДИ ДА ПАТРИЈАРХ И ВЛАДИКА ЛАЖУ: За њега темељни уговор није усаглашен, Порфирије и Јоаникије кажу да јесте

Новости онлине

28. 04. 2021. у 16:40

ТЕМЕЉНИ уговор између Црне Горе и Српске православне цркве још увек није усаглашен , казао је премијер Здравко Кривокапић.

КРИВОКАПИЋ ТВРДИ ДА ПАТРИЈАРХ И ВЛАДИКА ЛАЖУ: За њега темељни уговор није усаглашен, Порфирије и Јоаникије кажу да јесте

Архива

Он је казао да ће уговор бити презентован јавности чим се усагласи.

– Оног тренутка када, као сваки други уговор, буде усаглашен између две стране биће јавност упозната. Све друго што ви видите и чујете у медијима није тачно. И то се ових дана припрема прича да неко има Темељни уговор да понуди јавности да би нас свађали. Такав уговор још није усаглашен. Ја још у животу нисам чуо да неко сада прича о радној верзији тог уговора, да ли је то нека новина која се спочитава овој Влади - казао је Кривокапић.

Кривокапић је овом изјавио демантовао не само себе, већ и Патријарха Порфирија и Владику Јоаникија  који су тврдили да је садржај Темељног уговора усаглашен и да је преостало само његово потписивање.

Пре само десет дана Кривокапић је на свом Твитер профилу казао да се са Патријархом Порфиријем  усаглашава термин потписивања Темељног уговора, док данас тврди да текст истог уговора није усаглашен између две стране.

- Разговарао сам са његовом Светошћу Патријархом Српским Порфиријем и ускоро ћемо усагласити термин потписивања Уговора. Ово питање не сме бити предмет политизације или подметања, не би ли се остварио који политички поен - написао је Кривокапић 18. априла на Твитеру.

Патријарх Српске православне цркве Порфирије изјавио је да је с премијером Здравком Кривокапићем постигнута сагласност да након васкршњих празника буде потписан темељни уговор између државе Црне Горе и Српске православне цркве у Црној Гори.

- Хвала Богу, ми смо постигли сагласност са премијером Црне Горе око темељног уговора који црква треба да потпише са државом Црном Гором и ја сам потпуно сигуран да ће ускоро доћи до потписивања тог уговора - навео је патријарх.

Фото: Твитер

Премијер Кривокапић је пре пет дана ретвитовао изјаву његове светости Патријарха Порфирија у којој пише да је постигнута сагласност.

Стога, се питамо да ли премијер најновијом изјавом прави отклон од СПЦ-а и окреће леђа Владици Јоаникију и Патријарху Порфирију.

Не би био први пут да премијер преко ноћи промени свој став и тако изигра поверење парламентарне већине и народа који га је подржавао у његовим напорима да се са СПЦ-ом постигне договор којим ће се коначно стати на крај њеној вишедеценијској дискриминацији коју су режирали ДПС и његови сателити.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)