ЗА ИЗГУБЉЕНУ МОГУЋУ ДОБИТ: Милан Зарић тужи Општину Херцег Нови за 500.000 еура

Novosti online

28. 04. 2021. у 14:52

БИВШИ високи функционер Демократа, а садашњи носилац листе и кандидат за градоначелника испред Праве Црне Горе и групе грађана Глас за наш Нови, Милан Зарић, од 2013. године тужи Општину Херцег Нови за 500.000 евра.

ЗА ИЗГУБЉЕНУ МОГУЋУ ДОБИТ: Милан Зарић тужи Општину Херцег Нови за 500.000 еура

Фото: Принтаскрин

Према подацима до којих је дошао Радио Јадран, локација спорног објекта се налази у Мељинама, где општина није дозволила градњу вишеспратнице. Наиме, грађевинска дозвола поништена је по налогу урбанистичке инспекције на шта се Зарић жалио, али ни у поновном поступку није добио одобрење за градњу.

Ову ситуацију Зарић карактерише као изгубљену могућу добит и тужи Општину на износ од преко 350.000 еура са затезним каматама до дана доношења пресуде.

Према додатним информацијама, Новљанима је познато, а у катастарској евиденцији лако проверљиво, да се име господина Зарића помиње и код изградње вишеспратнице у најстрожем центру Херцег Новог, преко пута цркве на Топлој, која се у катастарској евиденцији води као стамбено пословни објекат од 140 квадрата, а јасно је да је у основи бар дупло већа. Кренемо ли даље према Игалу наићи ћемо на још један нелегалан објекат на парцели број 993, за који се у документацији поново појављује име Милан Зарић.


(radiojadran.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)