ДИЖУ БУНУ ЗБОГ УГОВОРА СА СПЦ: Патриотско-комитски савез позвао Црногорце на отпор и протесте "у одбрани светиња"

В. К.

27. 04. 2021. у 08:38

НАЈАВЉЕНО потписивање темељног уговора државе Црне Горе и Српске православне цркве (премијер Здравко Кривокапић И патријар Порфирије) након васкршњих празника подигло је на ноге црногорске националисте!

ДИЖУ БУНУ ЗБОГ УГОВОРА СА СПЦ: Патриотско-комитски савез позвао Црногорце на отпор и протесте у одбрани светиња

Архива

Патриотско-комитски савез позвао је на протесте, са лидерима опозиције на челу. Спремни су, како кажу, да бране "све наше цркве и манастире, припадајућа гробља, у којима почивају кости наших предака, све сакрално благо које Црна Гора поседује, како не би дошли у посед државе Србије".

Позвали су посланике суверенистичких опозиционих партија да напусте и у потпуности бојкотују рад локалних општинских органа и парламент Скупштине Црне Горе, а посланике мањинских народа да се солидаришу са Црном Гором и ураде то исто.

- Позивамо руководства свих политичких партија да позову чланство на мирне, грађанске протесте, због отвореног и насилног покушаја рушења државе Црне Горе, њеног идентитета и посебности, покушајима асимилације црногорског националног бића - пише у саопштењу ПКС.

Обратили су се и Црногорцима свих вера, који "неће и не желе бити део никаквог 'српског света' и нових граница на Балкану". Позивају све суверенисте који нису "чланови партија, али који бескрајно воле Црну Гору, да им се придруже и дају допринос свим могућим облицима грађанске непослушности - протести, штрајкови, бојкот институција, блокада институција, студентске ненасилне акције, уличне акције, бунт.

- Правници, судије и тужиоци констатујте да ће, нарушавањем територијалног интегритета државе, који се огледа у предавању километара квадратних државне територије у власништво државе Србије, Влада прекршити Устав, у члану 3, који каже да је територија Црне Горе јединствена и неотуђива - наводе у ПКС.

И ГРАЂАНИМА СРПСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ

- Позивамо све грађане српске националности, да дигну глас против цивилизацијског суноврата, биолошког опстанка народа и економске катастрофе, која нам, због неусвајања буџета и аматеризма у руковођењу институцијама и предузећима, куца на врата и отвара пут општем сиромаштву грађана Црне Горе - саоштено је из ПКС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)