НАЈЧЕШЋЕ СЕ КРШИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС: Од почетка спровођења мера за сузбијање ковида пријаве против 3.787 грађана

И. Д. С.

27. 04. 2021. у 06:34

ПОЛИЦИЈА је од почетка спровођења мера за сузбијање ковид-инфекције поднела 2.435 кривичних пријава против 3.787 особа, због сумње да су извршиле кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање заразне болести.

НАЈЧЕШЋЕ СЕ КРШИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС: Од почетка спровођења мера за сузбијање ковида пријаве против 3.787 грађана

Фото Управа полиције

Због организовања журки унутар локала, у суботу вече испражњена су четири угоститељска објекта.

Из Управе полиције кажу да је најчешће кршена забрана изласка из објекта становања у прописаном времену, где је кривично процесуирано 1.756 грађана. Због кршења мере самоизолације поднете су кривичне пријаве против 115 људи.

- Због кршења мере забране рада одређених објеката и непридржавања мере затварања одређених објеката полиција је поднела кривичне пријаве против 186 особа - казали су из полиције. Због кршења мере забране окупљања у објектима становања особама која нису чланови заједничког породичног домаћинства, процесуиране су 353 особе. Мере су се највише кршиле у Подгорици, затим у Никшићу, Бару и у Херцег Новом.

Како поручује др Марија Божовић, епидемиолошкиња из Института за јаво здравље, епидемиолошка ситуација јесте боља, али није време за опуштање. Она сматра да треба бити на опрезу, јер увек може да дође до брзог преокрета и зато апелује да се грађани придржавају превентивних мера, али и да се вакцинишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)