СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ: Упућен оштар протест због неиспуњавања пристиглих законских обавеза

В. К.

26. 04. 2021. у 17:14

НАКОН вишемесечног, очигледно неуспешног, преузимања власти од стране парламентарне већине и новоформиране Владе у Црној Гори, Српски национални савјет принуђен је да због повећаног притиска и дискриминације српског народа упути државним институцијама: Скупштини Црне Горе; Влади Црне Горе; Посланичким клубовима; Ресорним институцијама и Скупштинским одборима - Оштар протест због неиспуњавања пристиглих законских обавеза.

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ: Упућен оштар протест због неиспуњавања пристиглих законских обавеза

Абазовић и Кривокапић / Фото Танјуг-АП

- Уређења бирачког списка кроз доношење измена и допуна закона о регистрима пребивалишта и боравишта;

- Заказивања одржавања Пописа становништва и домаћинстава у Црној Гори, који је у овој години законски предвиђен и

- Уређења изборног законодавства.

Све наведене обавезе неопходно је да Влада и Скупштина Црне Горе предложе и усвоје у најкраћем року у складу са позитивном правном регулативом и у складу са интересима свих грађана Црне Горе.

Посебно је важно да се у оквиру реформе изборног законодаства дефинише статус и равноправност релативно већинског српског народа па било у складу са важећим Уставом или кроз његову промену.

Српски национални савјет не прихвата запостављање српског народа у Црној Гори кроз лажну грађанску профилацију какву жели наметнути одлазећа власт уз подршку мањинских народа, а све у функцији његовог дугогодишњег обесправљивања и асимилације.

Позивамо политичке представнике српског народа да и по цену нових избора не прихвате ни једно законско рјешење које српски народ доводи у подређени и неравноправан положај. У противном озбиљно ће нарушити поверење у свом бирачком телу, наводи се у саопштењу Српског националног савјета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)