БЕЗ РЕГИСТРАЦИЈЕ СВАКИ ДЕСЕТИ: У Црној Гори реализована акција "Стоп нерегистрованим возилима"

М.С.

23. 04. 2021. у 11:46

СЛУЖБЕНИЦИ саобраћајне полиције су 21. априла у свим градовима у Црној Гори реализовали оперативну акцију "Стоп нерегистрованим возилима", у оквиру планираних мера и активности, у циљу унапређења стања у области безбедности друмског саобраћаја.

БЕЗ РЕГИСТРАЦИЈЕ СВАКИ ДЕСЕТИ: У Црној Гори реализована акција Стоп нерегистрованим возилима

Фото: Депозитфотос

-Током реализовања акције контролисано је 1.205 возила. Због управљања возилом којем је истекла важност регистрације, само током једног дана, у складу са Законом о безбедности саобраћаја на путевима, регистрован је, санкционисан и искључен из саобраћаја чак 131 возач и возило што чини више од 10 одсто броја контролисних.

Овај податак посебно забрињава, имајући у виду ризике и последице које могу изазвати возачи који управљају нерегистрованим  возилом, поред тога што оваквим понашањем свесно крше закон и доводе у опасност, како своје животе, тако и животе својих сапутника и осталих учесника у саобраћају, саопштено је из Управе полиције, одакле апелују на возаче, да поштујући саобраћајне прописе допринесу својој и безбедности осталих учесника у саобраћају и подсећамо да управљање нерегистрованим, па самим тим и технички неисправним возилом у јавном саобраћају, не може имати било какво рационално оправдање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)