СПРЕМНИ ЗА ВАКЦИНЕ: У Бару масовна имунизација грађана почиње крајем априла

Б. ДАБИЋ

22. 04. 2021. у 12:30

ЗА масовну вакцинацију, која би требало да почне до краја априла у Дому здравља Бар у потпуности су спремни.

СПРЕМНИ ЗА ВАКЦИНЕ: У Бару масовна имунизација грађана почиње крајем априла

Фото: Б. Дабић

Директорка те установе др Бранка Пурлија наводи да ће у масовну вакцинацију бити укључено око 100 здравствених радника.

- Масовна вакцинација планирана је на два места - у Спортској сали Гимназије "Нико Роловић" (седам пунктова) и у Хотелу "Принцес" (пет). Пунктови су у целости спремни када је у питању опрема, спремни смо и кадровски. Припреме су укључивале набавке, углавном из средстава ЗУ ДЗ Бар, плексигласа, столова, столица, рачунара, фрижидера - казала је др Пурлија.

На питање како ће изгледати процес масовне вакцинације, др Пурлија каже да грађани треба да понесу здравствену књижицу, или личну карту, односно пасош, ако је страни држављанин.

ФОТО: Б. Д.

- На једну од две поменуте локације чекаће га наше особље, које ће му измерити температуру и дезинфиковати руке. Следи убацивање података у компјутер, након чега ће бити упућен на нумерисани пункт, код лекара. Након прегледа и увида у здравствени картон, грађанин се директно упућује код медицинске сестре да се вакцинише. Добија се потврда о вакцинацији. Након вакцинације потребно је остати у просторији од 15 до 20 минута - објашњава др Пурлија, и додаје да је због степеништа у хотелу "Принцес" препоручљиво да млађе особе иду тамо на вакцинацију.

ПОРУКА

ГРАЂАНИМА поручујем да се поштује њихова слободна воља, а од истих очекујем да верују у здравствену писменост како би ову туристичку сезону дочекали у пуном сјају и корону оставили за нама, поручила је др Бранка Пурлија.

Према њеним речима, није потребно да запослени грађани узимају слободан дан након вакцинације, али је важно да се у случају било каквих тегоба без одлагања јаве у ДЗ Бар.

Са почетком масовне вакцинације кренуће се и у кућне посете, са циљем вакцинације старијих непокретних пацијената. За становнике Остроса и Вирпазара биће одређен посебан термин за вакцинацију.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)