ДОСТА ЈЕ ПЉАЧКЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Медојевић раскринкао функционере и ударио на "патриоте"

Novosti online

21. 04. 2021. у 15:23

ПРЕДСЕДНИК Покрета за промене, један од лидера Демократског фронта и посланик у Скупштини Небојша Медојевић позвао је функционере да плате станове, које су од државе добили, по тржишним условима. Како је истакао, у супротном им све станове треба одузети јер је доста пљачке Црне Горе од ових "патриота".

ДОСТА ЈЕ ПЉАЧКЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Медојевић раскринкао функционере и ударио на патриоте

Фото: Принтскрин А1ТВ

- Све ове одлуке су противправне јер су донесене без јасних критеријума и на штету имовине државе Црне Горе. Да сам ја премијер одмах бих донео Lex specialis којим би поништио све одлуке бившег режима којима се обезбеђује приватна корист државним функционерима, а на штету државе Црне Горе. Све ове одлуке о додели станова или стамбених кредита, по нетржишним условима бих поништио и сваком државном функционеру бих понудио анексе Уговора којима би морали платити тржишну вредност станова -нагласио је Медојевић.

Према његовим речима, ово је класична пљачка државе од стране државних функционера који имају обавезу да своје функције обављају у складу са Уставом и законом.

Подсетимо, судијама и тужиоцима Влада је давала станове и кредите супротно Закону о одржавању стамбених зграда, а Национални савет за борбу против корупције на високом нивоу је прикупио информације о подели око 25 милиона евра кредита за око 175 функционера и 405 државних службеника и намештеника.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)