ГОВОР МРЖЊЕ УПЕРЕН НА ЖЕНЕ: Медијски линч троје министара у Влади Црне Горе на друштвеним мрежама

В. КАДИЋ

21. 04. 2021. у 09:11

ТРОЈЕ министара у Влади Црне Горе, Весна Братић, Јелена Боровинић Бојовић и Владимир Лепосавић, само зато што су национални Срби нашли су се на удару суверенистичких група на друштвеним мрежама, патриота и такозваних комита. Отишло се толико далеко да су због говора мржње и претњи надлежни проценили да им је лична безбедност угрожена па су им појачали заштиту.

ГОВОР МРЖЊЕ УПЕРЕН НА ЖЕНЕ: Медијски линч троје министара у Влади Црне Горе на друштвеним мрежама

Фото: Скупштина Црне Горе

- Цела Влада диже глас у знак подршке министарки Братић. Патриотизам и брига за народ и државу показују се добрим делима, а не речима насиља и увредама. Сигурни смо да су овакви појединци ретки изузеци у нашем друштву, али јавност не сме бити нема на њихова недела - наводе на Твитеру из Владе Црне Горе.

Реаговао је и премијер Здравко Кривокапић:

- Весна Братић је храбрија него што то појединци који покушавају да је понизе, уплаше или омаловаже мисле. Она није неко кога ће такви заплашити. Поносан сам што чини наш тим - поручио је Кривокапић.

Полиција је крајем децембра прошле године, због угрожавања сигурности Братићеве, ухапсила И. Д. (49) из Подгорице, који је ометао кретање службеног возила Министарства просвете, културе, науке и спорта. Министарка је тада казала да се осећа угрожено, након чега је добила полицијску заштиту. Она је, међутим, и даље изложена јавним позивима на линч, срамним карикатурама, претњама на друштвеним мрежама. Недавно јој је чак и батинама запретила извесна Катарина Мрваљевић. Она је, између осталог написала да ће "миловати" министарку да осети "ДНК веро Монтенегро", а затим да изрецитује песму - шака, нос, патос!

Посланица Нове српске демократије (ДФ), Симонида Кордић, каже за "Новости" да је, нажалост, говор политичке мржње постао стандард политичког говора у Црној Гори.

- То траје већ деценијама јер је ауторитарна власт ДПС-а држала своје бираче на окупу по старом рецепту - стварања страха од фиктивног заједничког непријатеља. То су по сценарију ДПС готово по правили били Срби, односно Србија - каже Кордић.- У последње време доминантан је говор мржње уперен према женама. У задњих 30 година ДПС је успео озбиљно да уруши све оне вредности на којима је Црна Гора успела да опстане као здраво друштво. ДПС је раскрстио са сваком вертикалом културолошком, моралном, вредносном која је у Црној Гори постојала. И управо на уништењу тих вертикала они су понудили нови систем вредности - све што ваља има новчани израз, и лако се може пребројати. Онај који има највише новца тај је лепши и паметнији.

И министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић пријавила је полицији да јој је на приватну мејл адресу стигла порука претеће садржине.

- Ти ћеш бити прва коју ћу посетити. Мораћеш платити - наводи се у поруци у којој се помињу њена деца и отац!

ЦГ ЈЕ СЛИКА ДПС

СВАКО ко себе декларише као патриоту, а служи се говором мржње управо ради против своје државе. Нико неће томе аплаудирати. Слика о Црној Гори је онаква каву је ми стварамо. Ово што се данас шаље из Црне Горе је слика коју је ДПС оставио за собом - категорична је Симонида Кордић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)