ШЕФ ПОЛИЦИЈЕ У ПЉЕВЉИМА ПОД ЛУПОМ: Брђанин – Спреман сам да испитам одлуку

М. Д.

20. 04. 2021. у 21:08

ДИРЕКТОР Управе полиције Црне Горе, Зоран Брђанин, поводом распоређивања начелника Центра безбедности Пљевља изјавио је да је спреман да размотрим сваку своју одлуку, па и ову, око именовања начелника ЦБ Пљевља.

ШЕФ ПОЛИЦИЈЕ У ПЉЕВЉИМА ПОД ЛУПОМ: Брђанин – Спреман сам да испитам одлуку

Фото М. Дробњак

-С пажњом сам испратио јавне реакције око распоређивања новог начелника Центра безбедности Пљевља. Верујем да нико није непогрешив и увек сам спреман да размотрим сваку своју одлуку, па и ову, али само ако постоје ваљани докази који би ме навели на то. Одговорни људи не могу и не смију одлучивати на бази гласина или због атмосфере индукованог притиска. Себе сматрам одговорним човеком, рекао је у саопштењу в.д. директора Управе полиције Зоран Брђанин.

Колегијум Управе полиције је у понедељак именовао за новог начелника Центра безбедности Пљевља Хариса Ђурђевића који је до сада обављао послове руководиоца Јединице за сузбијање општег и привредног криминалитета у овом центру.

Досадашњи начелник Центра безбедности Пљевља, Драган Славуљ ће бити распоређен на друге послове и задатке у Управи полиције.

Након најаве избора Ђурђевића за начелника ЦБ Пљевља уследиле су осуде од стране групе грађана али и већег дела политичких партија.

Група грађана, обратила се писмом премијеру Здравку Кривокапићу, министру унутрашњих послова Сергеју Секуловићу као и директору полиције Зорану Брђанину у ком су тражили да хитно промене одлуку. Они оптужују Ђурђевића да је у току трајања литија, без икаквог повода, учествовао у хапшењу и малтретирању верног народа. Неколико десетина грађана у понедељак је блокирало ЦБ Пљевља, незадовољни одлуком новог руководства полиције.

Општински одбори Нове српске демократије, Демокртата,Народне демократске партије и Покрета за Пљевља у саопштењу, након заједничког састанка навели су да именовање Ђурђевића представља директну увреду за велики дио грађана Пљеваља као и часних полицајаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)