ОГЛАСИО СЕ ГОЈКО ПЕРОВИЋ: Био је позван да да изјаву пред тужиоцем

В.К.

19. 04. 2021. у 19:07

ПОВОДОМ хапшења петорице Цетињана осумњичених за напад на интернат Богословије у том граду огласио се ректор о. Гојко Перовић који каже да је од велике користи и „нама као оштећеној страни, као и починиоцима овог дела – то што надлежне инститиције раде свој посао како треба“.

ОГЛАСИО СЕ ГОЈКО ПЕРОВИЋ: Био је позван да да изјаву пред тужиоцем

Фото Н. Карлић

- У том смислу очекујем да ће се сваки сегмент овог немилог догађаја испитати до краја и како треба, ради општег добра свих нас на Цетињу и у Црној Гори. Што се тиче притварања ових момака, ја сам позван да ујутро, у својству ректора Богословије, дам изјаву пред тужиоцем. У циљу исказивања наше добре воље изнећу став школе да се ови момци пусте из притвора. Ово тим пре што сам са неким од њихових родитеља имао искрену и људску комуникацију, која је посведочила да они саучествују са нашом нелагодом поводом ових збивања, да им је жао и да се њихова деца кају због својих поступака. Волео би да то буде став свих актера овог инцидента, каже Гојко Перовић.

Он сматра да се међусобно не искључују: на једној страни испитивање свих околности на професионалан и правни начин од стране надлежних инститиција, – а на другој страни захтев да се уздрмани међуљудски односи у крајњој мери релаксирају: обуставом даљег притвора и толератним односом према оптуженима у даљем току истраге.

-Све што доприноси размицању ове магле која је пала међу нас као људе, пријатеље и комшије – у нашем је примарном интересу, наглашава ректор цетињске Богословије Гојко Перовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)