ИНСПЕКЦИЈА АВИО-ФЛОТЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Авиони ТоМонтенегра нису спремни за лет

Танјуг

17. 04. 2021. у 09:06

ТОКОМ инспекцијског прегледа Агенција за цивилно ваздухопловство (АЦВ) констатовала је неправилности у погледу одржавања свих авиона из флоте Монтенегро ерлајнза, укључујући и два која су у међувремену прешла у власништво нове авио-компаније То Монтенегро, саопштено је Побједи из АЦВ.

ИНСПЕКЦИЈА АВИО-ФЛОТЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Авиони ТоМонтенегра нису спремни за лет

Новости

Инспекцијски надзор флоте обављен је средином марта, преноси портал РТЦГ.

"На основу констатованих неправилности, донета су решења којима су привремено укинута уверења о пловидбености свих контролисаних ваздухоплова, укључујући и авионе регистарских ознака 4О-АОА и 4О-АОБ. То значи да су сви контролисани авиони тренутно непловидбени", казао је Побједи директор Сектора за сигурност ваздушног саобраћаја у Агенцији Милета Николић.

Он је навео да је у конкретном случају инспекција реализована на основу иницијативе лица које је поднело пријаву у погледу питања одржавања ваздухоплова у склопу флоте Монтенегро ерлајнза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Context

17.04.2021. 09:58

Данања Црна Гора нема најосновније предуслове да буде држава. Људски ресурс је неадекватно образован, национално дезоријентисан, без радне мотивације - девијантно померен из свог традиционалног тежишта које му је кроз историју обезбеђивало сигурну позицију унутар "српског света". Политичка "елита" је без елементарних знања из опште, националне и племенске историје, а свој "елитизам" гради на аснтисрпству и природном осећају за коруптивну методологију. Таквом друштву је неопходан дискретан надзор, за лагано враћање у природно стање црногорског духа. Ту врсту благотворне утехе и бесплатне услуге може му пружити само Србија. "ToMontenegra", шта год то значило, потезом пера може постати дио српске авиокомпаније, и сви њени зракоплови имали би сигуран лет.