ГОЛОБРАДИ ПОПОВИ НА МЕТИ ДИВЉАКА: Црногорска полиција трага за нападачима на ученички интернат цетињске Богословије

В. КАДИЋ

17. 04. 2021. у 06:33

ЈОШ једна брука на Цетињу! Десетак хулигана насрнуло је у среду, два и по сата након поноћи на зграду интерната Богословије, у насељу Доње Поље, ломећи школски инвентар и узвикујући псовке и претње ученицима те елитне школе, док су спавали!

ГОЛОБРАДИ ПОПОВИ НА МЕТИ ДИВЉАКА: Црногорска полиција трага за нападачима на ученички интернат цетињске Богословије

Фото: В. К.

Иако је било време тзв. полицијског часа и забране кретања због пандемије вируса корона од 22 до 5 сати ујутро, обесни младићи су се слободно шетали градом, а своје дивљаштво искалили и на аутомобил верника Петра Лекића. Уследила је реакција ректора Богословије Гојка Перовића, који је од надлежних затражио помоћ у расветљавању овог вандалског чина који је озлоједио часне Цетињане.

- Поменути насилници су претили ђацима, вређали их по националној и верској основи, физички насртали и оштетили врата и прозоре на згради, а потом довукли контејнере који су се налазили прекопута улице и запалили у њима ватру. Удаљили су се уз повике да ће поново доћи - навео је Перовић у допису МУП.

Професор Богословије мр Слободан Станишић поставља питање:

- Да ли ли би председник Ђукановић јавно реаговао кад би страшна руља у пола три ујутро дошла да лупа на врата његовог сина јединца Блажа и његове породице? Или су ђаци Цетињске богословије легитимна "мета" за председника Ђукановића, пошто је већ СПЦ оптужио за све и свашта? У случају да изостане оваква јавна осуда од стране председника Ђукановића, има се сматрати да он директно подржава нападаче деце и злочинце, да подстиче говор мржње и насиље, те да распирује међуетничку и верску нетрпељивост - каже, за "Новости", Станишић.

Фото: В. К.

На напад на ученике цетињске Богословије нико од црногорских званичника није реаговао! Ћутали су Мило Ђукановић, Здравко Кривокапић и Алекса Бечић.

Скупштински одбор за одбрану и безбедност усвојио је у петак иницијативу за контролно саслушање министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића за 26. април.

(НЕ)КРШТЕН, ВЕРАН САМО ДПС

- Мило Ђукановић од 1988. године променио је све нације и идеологије, а остао веран једино својој ДПС криминогеној идеологији - каже Слободан Станишић. - Распон кретања Мила-Бритве ишао је од Газиместана 1989. до одласка у командни центар НАТО-a у Бриселу 1999. године, кад је издао своју отаџбину. На коленима је 1997. дошао у Цетињски манастир да моли митрополита Амфилохија и СПЦ за подршку на председничким изборима. После којих је долазио на Острог и без стида и страха Божјег слагао оца Јоила да је крштен.

- Безбедносна ситуација је алармантна и не може се назвати еуфоричном, него хистеричном. Треба послати поруку да надлежни органи треба да учине све да у наредном периоду не дође до ескалације насиља - рекао је Милан Кнежевић, председник одбора.

Драган Ивановић, из СНП, додао је да је врхунац напад на Богословију и претње да ће се то поново десити.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)