БАГЕРИМА ПОДРИВАЈУ ЉУБОВИЋ: Подгоричани се побунили због радова на брду - симболу града (ФОТО)

И. Д. С.

17. 04. 2021. у 12:20

ЈЕДАН од симбола Подгорице, брдо Љубовић, последњих дана је под опсадом багера, а опасност од девастације зелене површине изазвала је револт код грађана главног града који су протестовали на градилишту, захтевајући да се радови обуставе.

БАГЕРИМА ПОДРИВАЈУ ЉУБОВИЋ: Подгоричани се побунили због радова на брду - симболу града (ФОТО)

Фото: "Фејсбук"

Из локалне власти тврде да се радови одвијају по важећем плану, док је локална опозиција стала уз грађане и траже хитну реакцију како би се спасло брдо.

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић огласио се наводећи да је у питању обавеза комуналног опремања локације, која подразумева изградњу нове саобраћајнице у дужини 350 метара, 50 паркинг-места, нове расвете и пејзажно уређење.

- Дакле, није у питању припрема терена за градњу нове зграде. Молим суграђане да не наседају на покушаје политизације овог питања - казао је Вуковић.

Огласила се и његова заменица, Слађана Вујачић, која истиче да се радови изводе по важећем ДУП. Из главног града истичу и да је на терен изашла и надлежна инспекција која је констатовала да се радови изводе у складу са предвиђеним прописима.

Из подгоричког одбора Грађанског покрета УРА су саопштили да се бушење и одваљивање брда Љубовић, мора најхитније зауставити и позвали главни град, али и грађевинску инспекцију, да у што краћем року изађу на терен и утврде реално стање како би се брдо Љубовић заштитило.

Фото: ГП УРА

Грађевинске машине не брду

- Као да није било довољно продати у бесцење, а онда и срушити чувени и награђивани хотел "Љубовић", сада се отишло корак даље - са бушењем и одваљивањем брда - саопштили су из УРА.

ШТИТИЋЕ БРДО КАО БАРСКЕ ЧЕМПРЕСЕ

ОГЛАСИЛИ су се и из ОО Покрета за промјене и позвали да се одмах престане са "прождирањем" Љубовића".

- Апсолутно је недопустива девастације Љубовића којој ових дана сведочимо. Као и барске чемпресе, нећемо дати ни наш Љубовић, само што ћемо овога пута једном заувек стати на крај оваквом бруталном насиљу над простором и животном средином - наводи се у саопштењу ОО ПзП.

Како су додали, дозволили смо да се брдо Горица уништи, опколи зградама и распрода привилегованим инвеститорима, што је заувек девастирало најлепше подгоричко брдо.

- Сада исту судбину додељујемо Љубовићу, већ окруженим зградама у тој мери - да га није могуће ни видети. Таквој девастаторској пракси се коначно мора стати на крај - указали су у подгоричком одбору УРА.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)