ОТВОРЕНИ ПОДГОРИЦА И ДАНИЛОВГРАД: Пад броја новооболелих од короне у Црној Гори, ево које мере су од данас на снази

И. Д. С.

17. 04. 2021. у 07:39

У ЦРНОЈ Гори наставио се добар тренд - пад броја нових случајева вируса корона, па су од данас у целој земљи попуштене мере.

ОТВОРЕНИ ПОДГОРИЦА И ДАНИЛОВГРАД: Пад броја новооболелих од короне у Црној Гори, ево које мере су од данас на снази

Фото: Влада ЦГ

Како је саопштено у петак, полицијски час је скраћен, па ће излазак из објекта становања бити могућ до поноћи, продужен је рад трговинских и угоститељских објеката, а Даниловград и Подгорица од данас су откључани. Организовање забавних и рекреативних активности за децу и одрасле на отвореним јавним местима и даље су забрањени.

Нове мере које важе за читаву земљу, подразумевају полицијски час од поноћи до пет ујутру. Трговине ће да раде до 22 часа, а угоститељски објекти до 23 часа увече.

Епидемиолошкиња у Институту за јавно здравље, Радица Раичевић, саопштила је да је број оболелих у Подгорици и Даниловграду пао је на испод 800, тако да те општине сада прелазе у другу категорију.

У њима ће од понедељка бити отварени школе, вртићи и факултети, али и тржни центри, кладионице и теретане. Угоститељски објекти од данас радити у пуном капацитету, а за столом ће моћи да седи до четири особе. Од данас је дозвољено напуштање тих општина без посебних дозвола.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)