ДПС ПРЕТВАРА ЦЕТИЊЕ У ПОЛИГОН ЕКСТРЕМИЗМА: Демократе најоштрије осудиле напад на зграду Цетињске Богословије

М. С.

16. 04. 2021. у 14:18

КЛУБ одборника Демократа у Престоници Цетиње, најоштрије је осудио напад на зграду интерната и децу, ученике цетињске Богословије, ''као и уништавање имовине нашег Цетињанина, пријатеља и комшије, професора физичког васпитања Петра Лекића''.

ДПС ПРЕТВАРА ЦЕТИЊЕ У ПОЛИГОН ЕКСТРЕМИЗМА: Демократе најоштрије осудиле напад на зграду Цетињске Богословије

Фото: Демократска Црна Гора

- Нема никакве сумње да је све ово што се дешава последњих година, нарочито последњих месеци након пада тродеценијеске диктатуре продукт константног хушкања и говора мржње са највиших адреса у крајње десничарској организацији ДПС и њиховим партнерима. Чак и у много турбулентнијим временима, деведесетих година међу нашим суграђанима није било оваквих инцидената, завађања целих породица и дивљања по улицама, а Цетињани су госте увек дочекивали и испраћали са највећом чашћу и уважавањем, одакле год они долазили. Посебно се сви са поштовањем сећамо коалиционе власти ЛСЦГ и СНП у Престоници, потпуно идеолошки супротних политичких субјеката, али братски окупљених око добра Цетиња, као најмирнијег и најчаснијег периода у вршењу власти на Цетињу од 1990 године до данас - истичу из Клуба одборника Демократа у Скупштини Престонице Цетиње, из кога наглашавају да су ''десничарска организација ДПС и њени партнери овај град претворили у полигон за дивљање екстремизама и базу за скривање иза црногорске заставе и њихов лажни патриотизам''.  

- Ово што се догађа у последње време није Цетиње и ово се под хитно мора зауставити! Цетињу и Црној Гори је више него икад потребан мир, слога, искрени дијалог, рјешавање свих проблема и несугласица за столом, цивилизовано, разговором и заједнички рад на напретку свеукупног друштва и државе. Стога, позивамо све клубове одборника у Скупштини Приестонице да се огласе и јасно и недвосмислено осуде напад на дјецу из Богословије и нашег суграђанина Петра Лекића и све овакве и сличне инциденте усмерене ка ширењу мржње и дизању тензија, ма са које стране долазили. Посебно позивамо градоначелника Престонице и ОО ДПС Престонице да се огласе овим поводом, али и да покушају скренути пажњу председнику њихове партије да је његово време прошло и објаснити му да се цетињске фамилије и браћа по Црној Гори сигурно неће делити и завађати због његове фотеље и њихових милиона - саопштиле су Демократе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)