ШЋЕКИЋ УПУТИО ОТВОРЕНУ ПОДРШКУ МИНИСТАРКИ БРАТИЋ: Морамо се запитати зашто и коме сметају ревизије, ако се поштено и законито радило?

В. К.

14. 04. 2021. у 17:59

ПОВОДОМ неаргументованих напада на министарку просвете, науке, култура и спорта Весну Братић, а који се тичу наводних злоупотреба када је у питању ангажовање ревизорске куће, сматрам потребним да упутум јавну и отворену подршку министарки, изјавио је Драгослав Шћекић, потпредседник СНП ЦГ.

ШЋЕКИЋ УПУТИО ОТВОРЕНУ ПОДРШКУ МИНИСТАРКИ БРАТИЋ: Морамо се запитати зашто и коме сметају ревизије, ако се поштено и законито радило?

Фото: М.С.

Додаје да је очигледно да некима из претходне власти смета чињеница да смо, као нова власт, у многим сегментима, затекли хаотично стање уз многобројне злоупотребе.

- Сигуран сам да је време манипулација и финанасијских малверзација прошлост и да ћемо уложити све што је у нашој моћи да грађани имају праву слику о ономе што се дешавало пре нашег доласка на власт. У том правцу посматрам и напоре министарке Братић да ревизорски тимови, саветодавни, надзорни или како се год звали, открију евентуалне неправилности и злоупотребе. Из поменутих разлога и лично и политички има пуну подршку да ово доведе до краја и упозна грађане са реалним стањем у ресору, који усешно покрива.

- Очигледно да претходна власт, која је уништила државне финансије, увела корупцију и организовани криминал у државу и институције, сматра да има и даље право да прича о наводном незаконитом трошењу, уз очигледан покушај измишљања и омаловажавања рада представника садашње власти, који поштено и са најбољом намером обављају поверене послове. Морамо се запитати зашто и коме сметају ревизије, ако се поштено и законито радило?! Очигледно да им не одговара да се коначно сагледа где су трошене милијарде народних пара, трошених кроз државни апарат и како су се појединци обогатили само радећи и живећи од месечне плате. Такође, пружам подршку и свима онима који раде у правцу сагледавања онога како је претходна власт у сваком смислу уништавала нашу државу - закључује Шћекић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)