ОЛАКШИЦЕ И НОВЕ СУБВЕНЦИЈЕ: Црногорски угоститељи задовољни састанком са представницима Владе

И. Д. С.

13. 04. 2021. у 17:45

ИСХОДОМ састанка црногорских угоститеља и представника Владе задовољне су обе стране.

ОЛАКШИЦЕ И НОВЕ СУБВЕНЦИЈЕ: Црногорски угоститељи задовољни састанком са представницима Владе

Фото: Влада ЦГ

Угоститељи, јер је договорено да се субвенције на зараде продуже, али и да се преиспитају и олакшају услови по којима послодавци остварују право на њих, док у Влади истичу значај и заједничку спремност и деловање свих учесника како би туристичка сезона била што успешнија.

"Угоститељи Црне Горе" поздравили су почетак дијалога са Владом.

- Иако се сектор угоститељства више од годину суочава са бројним проблемима, због чега су многи на рубу егзистенције, спремни смо да заједно са Владом радимо на припреми летње туристичке сезоне од које су очекивања свих нас велика - наводе угоститељи у саопштењу. - У угоститељским објектима се у последње две седмице махом поштују епидемиолошке мере, а охрабрени смо разматрањем могућност продужења радног времена.

Побољшању епидемиолошке ситуације значајан допринос дали су и запослени у угоститељству након што их је Министарство економског развоја уврстило у приоритетну групу за вакцинацију.

НОВА ПОДРШКА КРАЈЕМ МЕСЕЦА

МИЛАТОВИЋ је подсетио на подршку туристичкој привреди кроз субвенције зарада и камата на репрограм кредита код ИРФ-а и пословних банака у укупном износу од 17 милиона евра.

- Уз снажнију кампању која ће дефинитивно услед кадровских измена у НТО бити интензивирана, радимо на промоцији туристичке сезоне, здравственим протоколима, као и на новом сету мера подршке крајем априла - казао је министар.

- Овим чином заједно шаљемо позитивну слику свим домаћим и иностраним посетиоцима да је Црна Гора спремна да дочека туристе ове сезоне - наводе у саопштењу.

Министар економског развоја Јаков Милатовић очекује да ће до краја јуна 35 одсто одраслог становништва бити вакцинисано, истичући значај самог процеса имунизације за сезону. Он је казао и да је, како би се изашло у сусрет повећаном броју захтева од стране туриста, договорена сарадња са пет приватних лабораторија које су формирале теренске екипе са техничарима за узорковање, док се разматра могућност субвенционисања цене PCR тестова за туристе.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)