ПРЕМИНУО МИЛАН ЛАКИЋ: Огласило се Министарство спољних послова Црне Горе

Novosti online

13. 04. 2021. у 16:28

ДУГОГОДИШЊИ амбасадор Црне Горе Милан Лакић преминуо је јуче у Подгорици, а биће сахрањен данас, у ужем кругу породице, на градском гробљу у Даниловграду, саопштено је из Министарства спољних послова те земље.

ПРЕМИНУО МИЛАН ЛАКИЋ: Огласило се Министарство спољних послова Црне Горе

Фото: Принтскрин

Из министарства са казали да је Лакић професионалну, дипломатску каријеру започео пре више од 40 година у југословенском Министарству иностраних послова (ССИП), а службовао је и у Северној Македонији, Србији и Босни и Херцеговини, где је, како наводе, посвећеним и професионалним радом заступао интересе своје државе и њених грађана.

- У ССИП је обављао дужности саветника, директора дирекције и вршиоца дужности секретара. Од 2001. до 2004. био је шеф Мисије Црне Горе у Скопљу, након чега је преузео дужност секретара Министарства за економске односе са иностранством и европске интеграције. Од 2007. обављао је функцију секретара Министарства иностраних послова. Дипломатску каријеру наставља 2012. као министар саветник у Амбасади Црне Горе у Београду до 2015. На дужности амбасадора Црне Горе у БиХ био је од 2015. до 2019. године. Службеници Министарства вањских послова деле тугу породице амбасадора Лакића и жале за губитком колеге и пријатеља који је, током дугогодишње дипломатске каријере, несебично делио лично и професионално искуство, доприносећи, на тај начин, афирмацији дипломатског позива и позицији Црне Горе у међународним односима - пише у саопштењу.

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)