ПОТРАГА ЗА НЕСТАЛОМ ДЕВОЈЧИЦОМ И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Цео Котор тражи Кјару из Русије, лоше време отежало потрагу (ФОТО)

Новости онлине

13. 04. 2021. у 13:45

ПОТРАГА за несталом осмогодишњом девојчицом на подручју Кавча траје несмањеним интензитетом, упркос лошим временским приликама и јакој киши.

ПОТРАГА ЗА НЕСТАЛОМ ДЕВОЈЧИЦОМ И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Цео Котор тражи Кјару из Русије, лоше време отежало потрагу (ФОТО)

Фото: Приватна архива

Кјару тражи пар стотина људи - ватрогасаца из Котора и Тивта, добровољаца, ловци и обични грађани који се масовно јављају да помогну.

Командир Службе заштите и спашавања Котора Максим Мандић који координира акцијом, казао је да се очекује и долазак паса-трагача Управе полиције Црне Горе.

У потрагу су укључени и припадници јавних служби Тивта и Котора а претражује се читав југоисточни реон брда Врмац, као и Тиватско поље према Ловањи, Градиошници и Радановићима.

У трговинама и на бензинским пумпама у овом делу Тивта и Котора јутрос су дељени вишејезични плакати са Кјарином фотографијом и позивом свима да помогну у проналажењу девојчице.

Према ријечима Мандића, Управа поморске сигурности је учесницима акције трагања за Кјаром на располагање ставила и специјалне термовизијске камере које "виде" у мраку и кроз шумски густиш детектујући топлоту коју емитује људско тело.

Мандић је казао да уколико потрага до вечерас не уроди плодом, у њу ће бити укључени и припадници Војске Црне Горе а можда и помоћ специјалних тимова из иностранства.

Девочица је обучена као на фотографији.

За девојчицом којој се од понеђељка предвече када је посљедњи пут виђена код просторија МЗ Кавач, губи сваки траг, трагају професионални и добровољни ватрогасци из Котора и Тивта и више десетина грађана.

Потрага је била обустављена синоћ око 2 сата и настављена је јутрос на зору, али је отежава јака киша која већ сатима пада у Боки.

Како пише Котор ТВ, она говори енглески језик.

Према речима командира Службе заштите Тивта Миодрага Гиљаче, сви укључени у акцију чине максималне напоре да нађу девојчицу, али за сада нема ни трага ни гласа ни од ње, ни од пса који је наводно, са њом.

Девојчица се наводно, није предвече вратила кући, док су то учинила сва друга локална деца са којима се она играла. Њени родитељи су је прво сами покушали пронаћи, а када у томе нису успели, позвали су полицију и ватрогасце.

Припадници Службе заштите Тивта позив су добили око 20 часова од када су се придружили колегама из Котора у акцији претраге терена у Кавчу.

На терену су и припадници добровољних ватрогасних друштава "Кртоли", "Тиват" и "Бока".

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)