"НЕЋЕМО ПРИСТАТИ НА УЦЕНЕ ОКО ЛЕПОСАВИЋА": Кнежевић открио шта је кључ превазилажења кризе у Црној Гори

Танјуг

13. 04. 2021. у 13:34

ПОМИРЕЊЕ премијера Здравка Кривокапића и министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића, кључ је за опстанак владе, изјавио је један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић.

НЕЋЕМО ПРИСТАТИ НА УЦЕНЕ ОКО ЛЕПОСАВИЋА: Кнежевић открио шта је кључ превазилажења кризе у Црној Гори

Фото архива

Кнежевић је рекао да је криза очигледна и да је настала у влади сукобом Кривокапића и Лепосавића.

Он је казао да је све остало што се дешава и што се десило на састанку премијера и лидера парламентарне већине последица тог сукоба за који, како је казао, ДФ не сноси одговорност.

- Јуче смо позвали Кривокапића да разреши кризу на начин што ће се помирити са Лепосавићем и растеретити парламентарну већину његовог континуираног притиска да гласамо за смену министра правде - рекао је Кнежевић.

Он је казао да је, без обзира на уобичајени сукоб мишљења са премијером, увек спреман за разговор, али не за уцене и притиске да гласа за смену Лепосавића.

Упитан шта ако Лепосавић буде смењен гласовима опозиционе Демократске партије социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића и дела власти, Кнежевић је одговорио да не може "да хипотетише".

- Да ли ће део парламентарне већине гласати са ДПС-ом за смену Лепосавића није на мени да хипотетишем, али свакако мислим да је кључ опстанка ове владе помирење Кривокапића и министра кога је он предложио - закључио је Кнежевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)