ДОКЛЕ ЋЕ ШАЧИЦА КОМИТА ДА ЗАУСТАВЉА ЖИВОТ? Покрет за Пљевља тражи одговоре од црногорских власти

М. Д.

12. 04. 2021. у 17:52

ИМА ЛИ нова демократска власт снаге, да подељено и посрнуло црногорско друштво врати са ивице амбиса?

ДОКЛЕ ЋЕ ШАЧИЦА КОМИТА ДА ЗАУСТАВЉА ЖИВОТ? Покрет за Пљевља тражи одговоре од црногорских власти

Фото: М. Дробњак

Из Покрета Пљевља кажу да се предходно питање логично намеће у актуелном, друштвенополитичком тренутку.

- Хоће ли, сме ли и може ли дозволити, да шачица тзв. комита, зауставља живот и креира правне стандарде Скупштини и Влади? Да блокира саобраћајнице, да прети, уцењује, вређа и псује нечију мајку, макар она била и четничка. Не тако давно, њихови претходници су народ "навикавали" на неку нову Црну Гору пендреком, сузавцем, марицом и тамницом-казали су из Покрета за Пљевља.

Они напомињу да ко су комитлије, ко их организује и ко је њихов духовни вођа, није тешко наслутити.

- Зар није, први комита нације, одмах након пораза на прошлогодишњим августовским изборима, запевао хит, "Поћи ћу у шуме"! Али, још увек, никуд није мрднуо из фотеље председника и удобног мајбаха. Нема ни трунке сумње, да је Он, без имало задршке, спреман да то брани до последње капи, туђе крви. Ето, дакле, иза ког грма се крије зец који стоји иза комитских маршева, што се марширају ових дана, уз пун резервар и сендвич са "његушком"-кажу из Покрета за Пљевља.

Они истичу да, дубоко загазивши у 21. век, човек, грађанин, ни за живу главу неда право гласа другом човеку, комшији, колеги, пријатељу или брату. Исто оно право које има и сам и које би да љубоморно сачува, само за себе. Из Покрета за Пљевља кажу да онамо гдје се то ускраћује, полако се губи пулс владавине народа и друштво лагано клизи у тоталитаризам, диктатуру или фашизам.

- Са друге стране, право да одлучују о нашим животима, би да дају онима који су отишли хиљадама километара далеко, пре неколико деценија и који дедовину обилазе само на дан избора. Уз један, једини услов, да нису Срби! То су модерни светоназори новог, комитског покрета који ових дана прети "радикализацијом протеста".  Уз повике "не дамо државу", усташке стихове "популарног" Томпсона и сочно помињање четничке мајке, комитски радикали ових дана бране „грађански“ Монтенегро - кажу из Покрета за Пљевља. 

Они истичу да су од примера чојства и јунаштва, поред оног величанственог јуриша на хаубу владиног возила, комите су до сада још успеле да изударају војника. Ненаоружаног и у униформи  државе, у коју се толико куну и за коју би да гину.

- То би ваљда требало да се зове комитски. Марш! - закључују из Покрета за Пљевља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)